Més hoquei

La primera del Reus

El conjunt roig-i-negre va guanyar per primer cop el títol de la Lliga Catalana en superar el Vendrell en un partit força ajustat

Els reusencs van començar perdent i van capgirar el resultat

Per primera vegada en les dotze edicions de la Lliga Catalana el Reus Deportiu La Fira va aconseguir guanyar el títol de la competició. Els roig-i-negres van superar per un ajustat 3-1 el Moritz Vendrell en un partit que van començar perdent i que van saber remuntar abans del descans. Els penedesencs van lluitar i van tenir ocasions, però no van poder revalidar el títol que havien guanyat l'any passat. Joan Salvat va marcar els dos gols que van situar davant els reusencs. El Vendrell va començar ben aviat a posar a prova el porter Pedro Henriques, que va fer algunes bones aturades, però una bona jugada de Jordi Ferrer va servir a Edu Fernández per inaugurar el marcador. Als reusencs els costava superar la defensa del Vendrell, mentre que els penedesencs sabien mantenir el domini de la bola. El Reus va començar a arribar al perill, Marc Torra va tenir una ocasió i poc després Albert Casanovas va disposar d'un penal que no va aprofitar, però el rebot el va ficar dins la porteria i va empatar. Els vendrellencs van tenir una clara ocasió per tornar a avançar-se en una falta directa, però Roger Rocasalbas no la va transformar. Tampoc van tenir encert en la superioritat i va ser el Reus, a un minut del descans, el que va fer el 2-1 gràcies a un contraatac i a un xut ras de Joan Salvat.
Dos gols de Joan Salvat
En el primer minut de la segona meitat el Vendrell hauria pogut empatar ja que el Reus va fer la desena falta d'equip. Edu Fernández, però, va enviar la falta directa al pal. Uns minuts després els roig-i-negres van fer entrar la bola dins la porteria dels penedesencs però els àrbitres no van considerar que fos gol perquè van determinar que havia estat bola alta. Els dos equips van intentar consolidar-se en defensa i les ocasions van arribar amb xuts més llunyans o en clars contraatacs, com per exemple un d'Àlex Rodríguez per als reusencs. El Vendrell lluitava per aconseguir l'empat però aquest no va arribar i sí que ho va fer el tercer gol del Reus. En una bona combinació en atac de l'equip roig-i-negre Albert Casanovas va fer una passada impecable a Joan Salvat, que va aconseguir marcar el 3-1, el seu segon gol de la nit, a quatre minuts del final. Els penedesencs van començar a arriscar-se una mica més perquè havien de marcar dos gols si volien forçar la pròrroga. El Reus va disposar de contraatacs per sentenciar però tampoc va marcar. La darrera ocasió va arribar a tretze segons del final amb la desena falta d'equip del Vendrell i una falta directa per al Reus. Marc Torra no la va poder transformar i el partit va acabar amb el 3-1 i el títol va ser per als roig-i-negres,

REUS3 VENDRELL1

REUS DEPORTIU LA FIRA: Pedro Henriques, Albert Casanovas, Matías Pascual, Marc Torra i Àlex Rodríguez –equip inicial–; Joan Salvat i Marc Ollé. No van jugar: Sergi Torné, Raül Marín i David Toda. MORITZ VENDRELL: Roger Molina, Jordi Ferrer, Eloi Mitjans, Edu Fernández i Marc Navarro –equip inicial–; Jordi Creus, Roger Rocasalbas i Francesc Gil. No van jugar: Iker Casado i Martí Zapater. GOLS: 0-1 (4') Edu Fernández. 1-1 (13') Albert Casanovas. 2-1 (24') Joan Salvat. 3-1 (46') Joan Salvat. ÀRBITRES: A. Gómez i O. Valverde. Van mostrar targeta blava a Àlex Rodríguez. FALTES: 13 del Reus i 10 del Vendrell.