OK Lliga

El retorn de dos històrics

Hoquei sobre patins. El Mataró i el Vendrell, els ascendits en l’OK Lliga, van estar en la fundació de la màxima categoria (1969/70) i han guanyat un títol europeu, la copa de la CERS

Dos clubs històrics, el CH Mataró i el CE Vendrell, han ascendit a l’OK Lliga en aquesta temporada 2019/20 inacabada. Tots dos van estar en la fundació de la màxima categoria –llavors anomenada divisió d’honor–, la temporada 1969/70, i han estat campions d’Europa en guanyar una copa de la CERS, l’actual copa Europa. Tant els penedesencs com els maresmencs han estat en diferents etapes en l’elit i, al llarg dels anys, han disputat més de quinze temporades amb els millors.

Amb l’aturada de les competicions pel coronavirus, el Vendrell va aconseguir l’ascens, en ocupar el primer lloc del grup Sud, amb tres punts d’avantatge sobre l’Alcoi, mentre que el Mataró va liderar el grup Nord per la diferència de gols enfront el Manlleu, amb què estava empatat a punts. El retorn dels dos conjunts a l’OK Lliga ha estat després d’una etapa diferent en la segona categoria estatal. El Vendrell s’hi ha passat només una temporada, ja que va baixar la campanya 2018/19, després d’haver viscut la seva millor època en la màxima categoria, amb nou temporades consecutives i havent aconseguint les seves millors classificacions. El Mataró feia cinc temporades que era en la primera divisió, ara anomenada OK Lliga Plata. La seva darrera campanya en l’OK Lliga va ser la 2014/15 i només hi va estar aquell curs.

Palmarès semblant

Al llarg de tants anys en l’elit, els dos equips han aconseguit un palmarès força semblant pel que fa a títols, tot i que el del Vendrell ha estat en aquesta darrera etapa i el del Mataró ha estat més repartit. El gran èxit dels dos clubs va ser guanyar un títol europeu, la copa de la CERS. Els mataronins ho van fer l’any 2009 a Lloret de Mar contra el Lloret (2-1 amb un gol d’or en la pròrroga) i amb un equip format per Roger Fernández, Roger Arnau, Jordi Bartrés, Marc Figa, Adam Puig, Eric Florenza, Albert Casanovas, Marc Roca, Ferran Formatjé i Josep Oriol, i entrenat per Ivan Sanz. El títol de la CERS del Vendrell va ser l’any 2013 en el seu pavelló, on va derrotar el Vic (3-2 amb gol d’or en la pròrroga). L’equip estava dirigit per Guillem Cabestany i format per Roger Molina, Òscar Ruiz, Jordi Aragonès, Lluís Ferrer, Xavi Costa, Eloi Albesa, Àngel Rodríguez, Jepi Selva, Xavi Barroso i Gerard Camps. D’aquell equip, Lluís Ferrer també està en el conjunt que ha aconseguit l’ascens. Aquests títols els va portar a disputar la copa continental i van ser subcampions.

En l’àmbit estatal, tant el Mataró com el Vendrell han estat campions de copa. Els mataronins ho van ser l’any 1967, i els vendrellencs n’han sumat dues de consecutives, els anys 2013 i 2014. El Mataró també té en el seu palmarès un títol de la lliga estatal de la temporada 1967/68, la competició que es jugava abans de la creació de la divisió d’honor, amb un nombre reduït d’equips i en una sola seu durant diversos dies.

CH Mataró
Any fundació 1951
Debut màxima categoria 1969/70
Temporades en la màxima categoria 15
Última temporada OK Lliga 2014/15
Millor classificació 4t (1970)
Campió copa de la CERS 2009
Subcampió copa continental 2009
Campió de copa 1967
Campió copa del Príncep 2013
Campió lliga nacional 1968
CE Vendrell
Any fundació 1958 (secció d’hoquei)
Debut màxima categoria 1969/70
Temporades en la màxima categoria 18
Última temporada OK Lliga 2018/19
Millor classificació 3r (2013 i 2015)
Campió copa de la CERS 2013
Subcampió copa continental 2013
Campió de copa 2013 i 2014
Campió copa del Príncep 2009 i 2020
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)