Lliga Europea

El Noia s’acomiada amb un empat amb el cap ben alt contra el Barcelos (5-5)

La qualitat individual del Barcelos, amb Miguel Rocha (3) imparable, ha condemnat avui el Noia Freixenet a l’eliminació en la fase de grups de la lliga europea amb 1 punt en dos partits del grup A. L’equip de Ferran López ha arribat al descans amb el partit absolutament controlat i un 3-1 prou prometedor, però el segon classificat de la lliga portuguesa s’ha despertat en el segon període a còpia d’accions esporàdiques i s’ha posat per davant (3-4). L’equip de Ferran López ha serrat les dents i ha replicat (5-4) impulsat per la clarividència de Manrubia, però Rocha, com si res, ha establert l’empat final.

Jordi Ferrer ha entrat fins a la cuina amb determinació aprofitant la passivitat de la defensa del Barcelos i ha picat amb mestria l’1-0 sobre la sortida d’Acevedo (4’). Poc ha durat l’alegria, com resa el tòpic. Miguel Rocha, el pitxitxi del conjunt portuguès en la lliga –segon del campionat rere Gonçalo Alves, amb 40 gols–, ha engaltat un cacau de pala des de ben lluny (1-1) quan encara no havia passat ni un minut. Costa (14’) s’ha afegit a les genialitats fins llavors infructuoses del jugador del Barcelos i exLleida Darío Giménez, i s’ha inventat un gol arrossegant la bola i hipnotitzant Acevedo, que probablement esperava una passada al segon pal (2-1). El Noia estava rendibilitzant un partit amb un ritme, per sort, sensiblement inferior al de divendres contra el Porto. El Barcelos, que no va jugar, no apostava, curiosament, per la velocitat i als de Ferran López ja els estava bé. Acevedo ha contribuït a la causa sadurninenca menjant-se el 3-1 en un tret de Manrubia (18’), altre cop director d’orquestra eficient. El Noia, molt còmode, ha completat un primer temps perfecte tant al darrera com al davant en què concedit ben poques ocasions al seu descol·locat rival.

La placidesa s’ha destorbat tot just arrencar el segon temps. Penal de Ballart sobre Rocha. Querido l’ha llançat i la bola ha xisclat al pal. Però el jugador portuguès ha marcat en el rebuig (3-2 en el 29’). Per acabar de reintroduir els lusitans en el partit, Giménez, mestre de mestres de les directes, ha penalitzat la desena falta d’equip del Noia (3-3 en el 36’). El partit s’ha acabat de complicar amb un golàs de Rocha, que ha creuat la pista marxant d’un rival i ha clavat un xut estratosfèric per tot l’escaire (3-4 en el 37’). El Noia fet la 15a però Giménez, ben aguantat per Xus, no ha pogut acabar la jugada en la directa. L’equip de Ferran López ha respirat. El Barcelos tenia 9 faltes i quedaven 8 minuts per remuntar el partit. Un empat tampoc no serviria de res. Manrubia, altre cop cap de cerimònies, ha entrat per la banda esquerra de l’atac rival i ha servit una passada perfecta al murri Costa, que no ha perdonat (4-4 en el 44’). El Noia encara tenia el roc a la faixa de la possible directa. De fet, ha arribat de seguida i Manrubia ha superat Acevedo capgirant el resultat i donant el dret a somiar en la classificació al perseverant Noia (5-4). Rocha, però, ha aixafat la guitarra dels catalans amb una altre excursió des de la seva pròpia pista que ha deixat fora d’Europa l’equip de la capital del cava (5-5 en el 47’). Costa ha tingut el gol en l’últim segon, però el seu tret ha sortit desviat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)