Lliga Europea

El Barça empata contra el Liceo (2-2) i haurà de vèncer diumenge el Benfica

El Barça ha empatat contra el Deportivo Liceo (2-2) remuntant un primer gol advers i avançant-se per 2-1 i haurà de vèncer diumenge el Benfica (21 h) si vol jugar la final a quatre de la lliga europea. Els gallecs s’enfrontaran demà als portuguesos. Els tres classificats de cada un dels tres grups i el millor segon es classificaran. Els blaugrana encara opten a la primera plaça del grup i l’empat pot ser valuós si anessin maldades i acabés segon. El conjunt blaugrana ha estat l’únic equip català que ha puntuat en la primera jornada després de les derrotes amb el cap ben alt del Noia contra el Porto (7-4) i del Reus davant de l’Sporting (5-3). L’actuació del porter Aitor Egurrola, que li ha aturat tres faltes directes a Adroher, ha estat clau.

Una genialitat exterior de Dava Torres, que s’ha girat com un llamp, ha encès el partit en el minut 5 (0-1) en una mitja volta espectacular. El Barça havia arrencat bé amb una gran ocasió de Bargalló a passada d’Hélder Nunes i ha hagut de seguir remant en el context d’un partit més propi d’OK Lliga quant a les precaucions que no pas el que han proposat en els partits precedents els equips portuguesos quan surten esperitats al contraatac. Alabart ha contestat amb una altra genialitat el dia del seu 25è aniversari marxant del seu marcador amb un revers i engaltant davant de Carles Grau (1-1 en el minut 10). Adroher ha tingut el segon del Liceo en el seu estic però Egurrola li ha aturat la directa en la desena falta d’equip blaugrana. En canvi, Bargalló ha desviat suaument una gran assistència d’Hélder Nunes en el minut 20’ (2-1). La jugada ha nascut tornat en una falta assajada que no ha sortit però els dos jugadors blaugrana han improvisat en la continuació.

L’inici del segon temps ha permès veure dues directes. Bargalló no ha marcat en la desena de Liceo i Adroher tampoc en la quinzena blaugrana. Els dos especialistes han trobat al davant dos murs, Carles Grau i Egurrola. Els àrbitres han anul·lat amb incertesa un gol del Liceo marcat per Oruste per haver tocat la bola amb el patí (40’). En el 42’, Marc Grau ha estat objecte de penal i Carballeira, en el segon intent –l’han fet repetir perquè han considerat que Egurrola s’havia mogut–, ha esvalotat de nou el partit (2-2) en una fase en què els gallecs s’estaven agafant massa confiances al davant. Ase magre ple de mosques, Bargalló ha comès la 20a a 5:44 del final. I Adroher ha tornat a xocar, per tercer cop en la nit, amb el gegantí Egurrola, que estava salvant una vegada més al seu equip. A 2:28 del final, el Liceo ha fet la vintena –amb dues de seguides de Torres–, aire fresc per al Barça. Hélder Nunes ha sortit com un coet, però Grau, també pletòric tot el partit, li ha parat els peus amb l’estic.