Lliga Europea

El Reus s’esbrava i cau derrotat i eliminat davant de l’Oliveirense (1-5)

El Reus Miró ha perdut amb relativa claredat davant de l’Oliveirense a pesar d’un bon inici (1-5) i queda eliminat de la lliga europea sense sumar cap punt en els seus dos partits del grup B després d’haver cedit divendres contra l’Sporting (5-3). El conjunt del Baix Camp ha claudicat davant d’un rival més fresc i amb més rotació que ha estat molt superior en el segon temps a partir d’una defensa estricta i amb l’osonenc Puigbí pletòric sota el pals. El partit ha estat la repetició de la final que va guanyar el Reus a Lleida el 2017 però amb una dinàmica radicalment inversa. Salvat ha marcat pel Reus i Lucas Martínez (2), Ferruccio (2) i Torra han fet els gols dels lusitans.

Tanmateix, l’equip de Jordi Garcia ha començat molt bé, s’ha avançat, però s’ha diluït en els primers minuts del segon temps (1-4 en el 32’). El conjunt portuguès, amb els catalans Jordi Bargalló i el porter Xevi Puigbí de titular, es jugarà demà l’accés a la final a quatre davant de l’Sporting en el darrer partit del grup B.

Salvat, abonat al segon pal, ha rematat la jugada d’Àlex Rodríguez reivindicat una societat consolidada i ha fet l’1-0 quan s’havia jugat un minut i mig de partit. El Reus ha disposat d’un penal comès sobre Bancells (9’). Rodríguez l’ha llançat prou bé però Puigbí l’ha aturat encara millor. El partit ha fet una mica de migdiada amb predomini de les defenses fins que Ferruccio, en un error de Ballart, tapat, ha fet l’1-1 (20’) en una incursió per la banda dreta de l’atac portuguès. Lucas Martínez, que amb el Follonica ja es va exhibir al Palau Blaugrana contra el Barça el 2018 en els quarts de la lliga europea, ha avançat l’Oliveirense en una gran acció personal a dos minuts de la mitja part (1-2). Martínez ha repetit en els compassos inicials del segons temps (1-3), un gerro d’aigua gelada per a un Reus cada cop més desgastat. I encara bo que el ferro ha escopit la directa llançada pel mateix Martínez en la desena d’equip roig-i-negre. Una nosa menys. Torra, amb un sol toc, ha transformat una directa per una blava a Rodríguez i ha posat el partit potes amunt (1-4 en el 32’). Ferrucio ha furgat a la ferida i ha acabat de sentenciar el partit si no ho estava ja (1-5). Julià, a 5:23, tampoc no ha pogut superar el gegantí Puigbí en una falta directa.