Lliga Europea

El Reus competeix però no pot frenar la contundència de l’Sporting (5-3)

El Reus Miró ha competit fins a l’últim segon mirant sempre d’evitar els contraatacs de l’Sporting i proposant un partit travat però no n’ha fet prou davant la qualitat i la rotació del darrer campió de la lliga europea(5-3), que a la mitja part dominava per 3-1. El Reus ha reaccionat molt bé amb els gols en la bola aturada d’Alex Rodríguez –un penal i una directa–, i fins i tot han disposat d’un penal llançat per Rodríguez per empatar, però l’embranzida dels lusitans en un contraatac i una falta directa ha sentenciat. Nájera, en el tram final, ha fet el tercer dels de Jordi Garcia reivindicant el seu bon partit. L’Sporting fa un pas endavant cap a la final a quatre i deixa el Reus en una situació compromesa. L’equip del Baix Camp no pot fallar demà contra l’Oliveirense (16 h).

L’Sporting ha fet el primer avís amb un tret de Font al pal. L’osonenc no ha pogut batre un inspirat Ballart en una directa provocada per una blava a Salvat (8’), però s’ha rescabalat amb un assistència màgica de retrovisor, fent arribar d’esquenes i per sota les cames la bola a Toni Pérez, que no ha perdonat (1-0 en el 8’). El Reus ha perdut la bola a la sortida d’un contraatac i l’Sporting ha exhibit la seva letalitat penalitzant l’error. Souto ha fet el 2-0 coronant un servei de Telmo Pinto (15’), un gol molt protestat pels roig-i-negres.

Un penal comès sobre el madrileny Nájera que ha dut perill aprofitant molt bé els seus minuts, ha revitalitzat l’equip de Jordi Garcia, que tenia molts problemes per generar perill i una feinada en les marques rivals. Àlex Rodríguez ha afusellat Girão (2-1 en el 18’). Malauradament, quan faltaven 2:48 per al descans, Julià ha travat per darrera Telmo Pinto i la directa l’ha transformat Font amb un sol toc (3-1).

Tots dos conjunts han fet la desena en els primers cinc minuts del segon temps. Font ha perdut la partida amb Ballart i, en canvi, Àlex Rodríguez ha fet entrar de ple el Reus en el partit amb un bon cacau (3-2). A més, Toni Pérez li ha fet penal a Julià. Malauradament, aquest cop el porter de l’Sporting ha endevinat la direcció del llançament de Rodríguez. Amb Nájera endollat, el Reus es començava a sentir cada cop més còmode davant d’un rival tens que no ho veia gens clar.

Un penal absolutament injust assenyalat a Giménez en una acció sobre Toni Pérez ha fet trontollar els esquemes al Reus. Per sort, Romero ha fet ressonar el ferro de la porteria catalana. L’Sporting ha encarrilat el partit en un contraatac molt ben resolt que ha penalitzat el balanç roig-i-negre. Romero ha servit una gran passada que Pinto ha empès al segon pal (4-2 en el 38’). En el minut posterior, a més, Romero ha fet el 5-2 de falta directa per una blava a Giménez. L’argentí no ha fet jugada i la bola ha entrat plorant.

Ballart li ha aturat una nova directa a Romero –15a falta– i el pal ha evitar el gol de Rodríguez en la 15a de l’Sporting (43’). Nájera ha tingut el premi al seu bon partit fent el 5-3 a 1:53 del final. El Reus ha inquietat amb fe iu ha estat a punt de fer el quart, conscient que la diferència de gols pot tenir un gran valor en la resolució final del grup i la classificació.