Més hoquei

Un títol per mesurar les forces i la posada a punt

Hoquei sobre patins. El Barça, el Noia, el Caldes i el Liceo s’enfronten en la supercopa d’Espanya una setmana abans de l’inici de l’OK Lliga

La supercopa d’Espanya que es disputa avui i demà a Sant Sadurní d’Anoia serà l’última oportunitat per avaluar la posada a punt i mesurar les forces de quatre dels equips més destacats de les competicions estatals de la temporada passada una setmana abans de l’inici de l’OK Lliga. El Barça, campió de lliga i subcampió de copa; el Liceo, subcampió de lliga i campió de copa; el Recam Làser Caldes, tercer en la lliga i semifinalista de la copa, i el Noia Freixenet, l’amfitrió i sisè en la lliga, buscaran un títol que només els blaugrana i els gallecs han aconseguit posar en el seu palmarès.

La competició s’inicia amb el partit entre el Liceo i el Caldes (19 h, Esport3), un partit en què els gallecs surten com a favorits i al qual els vallesans es presenten amb la màxima il·lusió. El Liceo, que sempre és un rival complicat, tindrà la baixa de Dava Torres. El Caldes va plantar cara als gallecs el curs passat en la lliga, amb un empat a Riazor, i buscarà la sorpresa i passar a la seva primera final de la competició.

Panadero, lesionat

La segona semifinal tindrà com a protagonistes al Barça i el Noia Freixenet (21 h, Esport3), en un partit clàssic en la competició estatal i catalana. Els blaugrana tenen l’absència de Sergi Panadero, que en l’entrenament de dijous es va fer un traumatisme ocular sense afectacions severes i estarà entre una i dues setmanes de baixa per precaució. Sergi Llorca va rebre l’alta mèdica i entra en la convocatòria. El Noia té la baixa per lesió d’Adrià Ballart.

Només fa una setmana els dos equips es van enfrontar en la semifinal de la lliga catalana i els blaugrana van guanyar per 8-1 després de superar clarament el seu rival en la segona part. En aquesta ocasió el Noia juga al seu pavelló i davant la seva afició, i te ganes de lluitar i mantenir el partit anivellat fins al final. El Barça, després del títol de la lliga catalana i les bones sensacions, vol fer un pas més en la seva preparació cap a l’inici de l’OK Lliga, que serà el cap de setmana que ve. L’any passat el Barça i el Noia es van enfrontar en la semifinal de la supercopa d’Espanya, amb triomf blaugrana (3-1).

El Barça és l’actual campió de la competició i l’ha guanyat onze vegades en les setze finals que ha disputat. El Liceo té dos títols i va arribar tres cops més a la final, mentre que el Noia n’ha jugat dues.

40 anys del pavelló

El 8 de setembre del 1981 es va inaugurar el pavelló Olímpic de l’Ateneu Agrícola; aquesta setmana ha fet 40 anys. Aquesta supercopa d’Espanya és un acte commemoratiu de l’aniversari d’una pista tan emblemàtica de l’hoquei, que ha estat molt remodelada en aquests últims temps.

SUPERCOPA D’ESPANYA
Semifinal. Avui
Liceo - Recam Làser Caldes 19 h
Barça - Noia Freixenet 21 h
Final. Demà
Els dos guanyadors 19.45 h
El palmarès
1983/84 Reus Deportiu
1993/94 Igualada HC
2004/05 FC Barcelona
2005/06 FC Barcelona
2006/07 Reus Deportiu
2007/08 FC Barcelona
2008/09 FC Barcelona
2009/10 CP Vic
2010/11 CP Vic
2011/12 FC Barcelona
2012/13 FC Barcelona
2013/14 FC Barcelona
2014/15 FC Barcelona
2015/16 HC Liceo
2016/17 FC Barcelona
2017/18 HC Liceo
2018/19 Reus Deportiu
2019/20 FC Barcelona
2020/21 En joc
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)