Més hoquei

El Barça venç el Noia (4-3) amb patiment i jugarà demà la final de la supercopa

El Barça ha sabut serrar les dents avui a l’Ateneu contra un Noia rocós i eficaç que surt reforçat malgrat la derrota (4-3) i jugarà demà la final de la supercopa contra el Liceo (19.45 h / Esport3), que ha eliminat el Caldes amb autoritat (5-1). Els blaugrana han aixecat un 0-2 i buscaran el seu dissetè títol en la dotzena final en la competició en la reedició de la darrera final de copa que es van endur els gallecs. Un sadurninenc, Pau Bargalló, ha estat el botxí del Noia amb dos gols i una assistència. El porter del Noia Blai Roca ha estat designat MVP del partit.

El Noia ha sortit molt endollat i ha atemorit el Barça amb dos gols interiors dels mestres en la matèria Xavi Costa i Aleix Esteller. El primer en una passada d’Esteller (4’) i el segon gràcies a una assistència precisa del jove Roc Pujadas (16’), que ha oxigenat molt bé el seus companys en la rotació amb bones conduccions, ha forçat faltes i ha arrodonit un gran partit. El Barça ha arrencat molt tebi i el tècnic Edu Castro ha renyat els seus jugadors amb vehemència en  un temps mort quan encara no s’havien consumit ni cinc minuts. El seu homòleg Pere Varias ha aturat el partit quan Bargalló ha estat a punt d’empatar (10’) en el primer contraatac blaugrana. El vigent campió s’ha anat agafant confiances i ha fet més perill a mesura que avançaven els minuts, amb accions de Bargalló i Hélder Nunes, en una jugada personal d’hemeroteca. Pau Bargalló ha reduït diferències de falta directa (1-2 en el 19’) en una sanció provocada per una blava a Costa. Quan faltava un segon, el Barça ha comès la desena, però el tret de Pujadas en la directa ha sortir a fora. El Noia en tenia 9.

El segon temps ha estat radicalment diferent. Pau Bargalló ha fet jugar els eus companys i al Noia li ha faltat, lògicament, més benzina. Hélder Nunes ha empatat en el rebuig d’una directa; Alabart ha rematat el 3-2 en una gran assistència de Bargalló, que ha marcat el 4-2 en una acció personal genial en un tram en què el seu equip ha trobat forats. Pujadas, de falta directa, hi ha posat emoció. El Noia ha atacat sense porter els dos últims minuts. quan faltaven 18 segons, Sergi Fernández ha hagut de plegar amb un cop a l’esquena –estava blanc i estabornit–i Egurrola l’ha hagut de substituir. El Barça ha fet un tuit en què explica que té una contusió lumbar i està en bones condicions.