OK Lliga

El Barça profana Riazor amb Bargalló estel·lar i guanya l’OK Lliga (3-6)

El Barça ha reconquerit avui el títol de l’OK Lliga guanyant per 3-6 el Deportivo Liceo a Riazor davant del campió del curs passat amb un Pau Bargalló estel·lar que ha marcat les diferències amb tres gols i tres assistències. João Rodrigues i Marc Grau han fet els altres tres gols d’un partit costerut en que els catalans han anat dos cosp per sota. L’equip d’Edu Castro ha segellat el títol per un global de 3-0 en el play-off i tanca el campionat invicte, amb 32 victòries i dos empats. L’equip blaugrana arrodoneix el curs amb un triplet format per la supercopa, la copa i l’OK Lliga.

Sergi Panadero ha aixecar el trofeu de la seva 17a OK Lliga i la primera amb el braçal de capità. També és la desena del porter Sergi Fernández, que ha completat la fase final jugant set dels vuit partits amb un alt nivell, i la cinquena d’Edu Castro com a primer entrenador, amb 19 dels 28 possibles en sis temporades.

No ha estat gens fàcil. El Liceo ha posat tota la carn a la graella i s’ha avançat amb un gol matiner en el minut 3 de Bruno di Benedetto, ben assistit per Dava Torres en una transició molt ràpida. L’equip de Juan Copa ha sortit molt agressiu i al Barça li ha costat adaptar-se. Però una badada del mateix Bruno regalant la bola a Bargalló darrera de la seva pròpia porteria ha capgirat l’escenari. El de Sant Sadurní ha vist João, que ha empès la bola a la xarxa tot sol. Bargalló, a més, ha traduït els millors minuts blaugrana en avantatge amb un tret de cullera exterior inapel·lable (1-2 en el 14’). Malgrat que el Liceo s’ha diluït i només feia perill en tirs exteriors que Sergi Fernández malbaratava, el perillós Manrubia ha sabut connectar amb Bruno dins del quadre i el francès ha engaltat al primer toc (2-2 en el 16’).

El Liceo s’ha tornat a avançar mitjançant Bruno di Benedetto en el segon temps (3-2 en el 32’). Serra li ha tret un penal a Hélder Nunes per una falta a Marc Grau i Sergi Fernández també ha aturat el xut d’Àlex Rodríguez en la directa arran de la desena falta blaugrana. La desena falta local, en canvi, ha acabat amb un aixeca i pica perfecte de Bargalló en la directa (3-3 en el 36’). Ell mateix , l’home del partit, ha fet el 3-4 en el rebuig d’un contraatac a 5:25 del final. El Liceo ha tret el porter i ha fet atac de cinc a1:06 del final. El Barça ha sentenciat amb dos gols a porta buida de João i Marc Grau. A 35 segons del final, el segon entrenador del Barça Jordi Roca ha vist la vermella i el Barça ha acabat amb quatre jugadors. A set segons del final s’ha produït una picabaralla lamentable que s’ha acabat amb les targetes vermelles a Manrubia, que s’ha picat amb Hélder Nunes i ha iniciat la tangana, Fernández i Bargalló, que s’hi han encarat i l’han colpejat.