Copa

El Barça, en alta definició

Hoquei sobre patins. Copa. Venç el Reus apel·lant a la clarividència i amb el porter Fernández pletòric i jugarà la semifinal contra el Voltregà

Barça 3 Reus 1

BARÇA:Fernández, Alabart, Pau Bargalló, Barroso i João -equip inicial-; Marc Grau, Llorca, Panadero i Cervera.REUS:Ballart, Oruste, Julià, Casas i Gelmà -equip inicial-; Aragonès, salvat, Rojas i Jansà.GOLS:1-0 (18’) Panadero. 2-0 (25’) João. 3-0 (31’) Marc Grau. 4-1 (41’) Salvat.ÀRBITRES:I. González i J. Garcia.FALTES:8 del Barça i 8 del Reus.

El Barça, campió en sis de les set darreres edicions i que l’any passat es va coronar en el debut de Calafell com a seu de la copa, ha començat avui amb solvència i ha eliminat el Reus per 3-1 en la repetició de la semifinal de l’any passat i de la final de Lleida del 2022. Jugarà avui la segona semifinal (18.45 h) davant del Voltregà, que va superar l’Igualada (4-2) en el darrer partit de quarts. Panadero, en el primer temps, i João i Marc Grau, en el segon, van fer els gols blaugrana, mentre que Salvat va marcar pels de Jordi Garcia en un partit en què la capacitat de definició del Barça i la seguretat del seu porter Sergi Fernández van ser clau.

L’equip blaugrana es va avançar en una acció de contraatac gràcies a una passada mil·limètrica d’Eloi Cervera que Panadero, que seguia molt bé la jugada, va rematar al fons de la xarxa (1-0). El Reus, espolsant-se molt bé la pressió a mitja pista, havia tingut uns primers minuts carregats d’efervescència amb diverses ocasions clares que Fernández havia malbaratat. De fet, Oruste, en el primer minut, havia obligat el porter del Barça a lluir-se. Martí Casas també en va tenir una de prou clara en una acció interior. Però amb l’entrada de la segona unitat blaugrana –Panadero, Llorca, Cervera i Marc Grau–, amb esperit més defensiu, al Reus, que també va fer rotacions –Aragonès, Rojas, Salvat i Jansà–, li va costar una mica més i el Barça va fer la primera queixalada.

El 2-0 ha estat el fruit d’’un error defensiu del Reus i d’una genialitat de Pau Bargalló, que ha servit una assistència genial d’esquena a João Rodrigues, que no ha perdonat quan tan sols s’havien jugat 1:05 del segon temps (2-0). Marc Grau, amb un cacau exterior, ha encarrilat definitivament el partit per als d’Edu Castro (3-0 en el minut 31’) amb un món per davant. Salvat, sempre amb la canya a punt, va despertar la seva nombrosa i sorollosa afició –3-1 (41’)–, encara amb temps per somiar. Però Sergi Fernández va malbaratar les oportunitats dels roig-i-negres.