Més esport

GERARD ESTEVA

President de la UFEC

“Necessitem una nova llei de l'esport”

El dirigent confirma que les federacions i els clubs treballen també en la creació de la Unió d'Esports de Catalunya

De la millora del finançament de clubs i federacions en farem una defensa radical; ens falta suport de l'administració

Gerard Esteva (Barcelona, 1984) va prendre possessió dimarts del càrrec de president de la UFEC per als pròxims sis anys. La maleta de projectes no inclou només el Comitè Olímpic de Catalunya, sinó desafiaments encara més ambiciosos, com ara una nova llei de l'esport integral a Catalunya.

Promoure una nova llei de l'esport des de les federacions és probablement el repte més gran que afronteu?
És un projecte que no depèn exclusivament de nosaltres. L'haurem de pactar amb el govern i la nostra idea és fer-ho. Estem treballant en una proposta interna amb la col·laboració de clubs federacions i de tot l'entorn de l'esport que s'hi pugui veure afectat. Bàsicament és una llei que conté quatre llibres, el codi que nosaltres en diem. Un que regula l'administració; un altre que fa referència a les entitats; un tercer que regula el règim sancionador, i un quart en què es parla del finançament. En aquest últim apostem perquè es generi un fons a través d'una taxa del joc, com passa a Suècia, Dinamarca, Holanda i Alemanya.
Els diners seran el gran cavall de batalla amb el govern?
El que proposem nosaltres no és una cosa tan estranya, fins i tot ara a Madrid ho estan aplicant aprofitant una proposta nostra. Els clubs i les federacions catalanes hem estat els últims set anys deixats de la mà de déu, sense cap suport de l'administració; és una situació de la qual ens hem fet càrrec, però el Congrés de l'Esport Català ja va concloure que necessitàvem un finançament digne i d'aquest tema en farem una defensa radical.
Però el govern pot tenir una idea diferent, com us fareu valer?
També impulsarem una iniciativa legislativa popular, però insisteixo que la idea que tenim d'unificar el sector esportiu català sota el paraigües de la Unió d'Esports de Catalunya és tirar-la endavant si pot ser amb el suport del govern de Carles Puigdemont.
El Tribunal Català de l'Esport està a punt, també, de ser una realitat?
Legalment ja està fundat, a finals de mes signarem els acords finals amb totes les entitats afectades. És una eina indispensable per resoldre els conflictes de l'esport i evitar la justícia ordinària.
També teniu un grapat de projectes socials sobre la taula.
Els més potents són el que anomenem Inser-Sport i el projecte dels refugiats. El primer ens permet inserir joves en risc d'exclusió a través de l'esport i és un programa que la Unió Europea finançarà també en altres països. Per als refugiats cedirem places del Centre Esportiu de l'Estació del Nord perquè puguin fer-hi activitats esportives inclusives.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)