Esquí

Quim Salarich, finalment seleccionat per PyeongChang'18

L'esquiador de la FCEH i de la Molina Club d'Esports (LMCE) serà el tercer català a Corea

L'esquiador de Malla (Barcelona) Quim Salarich finalment podrà participar als JJOO de PyeongChang'18, que es disputen del 9 al 25 de febrer a Corea del Sud, a l'haver aconseguit Espanya una plaça addicional. Amb aquesta incorporació els catalans a PyeongChang seran 3: Ander Mirambell, Queralt Castellet i Quim Salarich.

Després de les gestions del COE i RFEDI seguint molt de prop l'evolució de l'adjudicació de les places addicionals, l'esquiador d'alpí Quim Salarich, que forma part de l'estructura esportiva RFEDI i havia complert els criteris per a participar en l'esdeveniment, ha estat seleccionat per als Jocs de PyeongChang'18.

D'aquesta manera tant el bilbaí Juan del Campo, seleccionat en primera instància, com Quim Salarich participaran en la màxima competició de l'esport hivernal representant a l'Estat espanyol en esquí alpí. Tots dos esquiadors havien complert els criteris de la Federació Internacional d'Esquí (FIS) i els criteris espanyols aprovats al juliol per COE, CSD i RFEDI (tant en junta directiva com a comissió delegada).

Així és Quim Salarich sobre els esquís

Quim Salarich (Federació Catalana): L'esquiador català de Malla (Barcelona) de la Molina Club d'Esports (LMCE), de 24 anys, és especialista en SL, on ha aconseguit els seus millors resultats. La temporada 2016-17 va acabar en la posició número 25 en els Mundials d'esquí alpí de Sant Moritz'17, a la disciplina de SL. Fa dues temporades, va registrar el millor rànquing mundial de SL d'un espanyol en categoria masculina d'esquí alpí de les últimes dècades, ja que va acabar en la posició 69 després d'un brillant final de temporada. En els Mundials de Vail'17 va aconseguir una excel·lent 30a plaça.

El passat mes de novembre va pujar al podi amb el segon lloc en el SL FIS disputat a Diavolezza (Suïssa), on va registrar 9.94 punts. En Copa d'Europa destaca el 27è lloc en eslàlom aconseguit en Fjaetervaalen el mes de desembre que li va valer 4 punts EC. Aquest 2018 ha aconseguit una victòria i un tercer lloc en eslàlom en les carreres Far East Cup disputades aquest mes de gener a l'estació sud coreana de High1 Resort i fa tan sols una setmana s'imposava a la FIS de Les Gets (França) demostrant un gran moment de forma.

La notícia completa a aquí
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció