Més esport

Godoy celebra el primer metall català a Altafulla

Triatló. La barcelonina acaba segona a 1:42 de la favorita, la portuguesa Melanie Santos, que va sentenciar la prova amb molta autoritat en el segment de 20 quilòmetres en bicicleta

La barcelonina de 25 anys Anna Godoy va complir els pronòstics i es va penjar la medalla de plata en el primer triatló de la història dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018. La catalana va entrar a 1:42 de la gran favorita, la portuguesa Melanie Santos –24a del rànquing mundial ITU–, que va marcar diferències en la prova ciclista de 20 quilòmetres i va complir de totes totes els pronòstics. La prova es va disputar en la modalitat esprint, que inclou 750 metres de natació, 20 quilòmetres en bicicleta i 5 quilòmetres de cursa a peu. L’èxit de Godoy, una triatleta que viu el seu millor moment i que té aspiracions olímpiques amb vista a Tòquio 2020, representa la primera medalla catalana dels Jocs en la primera prova que va repartir metalls cronològicament. La cursa es va desenvolupar enmig d’un ambient tenyit de groc per la presència d’un grup de 100 persones del CDR Tarragona que no van parar de cridar proclames a favor de la independència i per l’alliberament dels presos polítics i van reivindicar el lema Stop fascim.

Godoy, com era previsible, va sortir primera de la prova de natació però sense marcar diferències en els 750 metres. En el primer segment, una de les deu participants, la representant de Xipre, va quedar molt despenjada. Santos va agafar la bicicleta i va sortir com un llamp i després de completar els 20 quilòmetres sense afluixar, va arribar a la transició cap a la prova de 5 quilòmetres d’atletisme amb 1:33 sobre la catalana, una distància que ja era insalvable. En la cursa masculina –21 triatletes i la mar més picada– el millor va ser el portuguès João Pereira, vigent campió europeu. Va canviar de ritme a un quilòmetre del final i va sentenciar davant dels dos espanyols.

LA PROTAGONISTA

En la pujada de la cursa en bicicleta, Santos m’ha deixat. Hem fet relleus amb la meva companya d’equip Santamaría, però estàvem soles
3r. Antonio Benito (ESP) 57:56
Després ho hem pagat perquè feia molt de vent i el circuit era molt dur. Fer un podi als Jocs Mediterranis és per estar contenta
Amb un minut i mig de desavantatge, era impossible retallar el temps de Melanie en la cursa a peu