Esquí

L’últim descens de Lindsey

Esquí alpí. Vonn, una de les millors esquiadores de tots els temps, anuncia que posarà fi a la seva carrera al final d’aquesta temporada, que acabarà a l’estació andorrana de Grandvalira

Lindsey Vonn va anunciar ahir, en una entrevista a l’NBC, que es retirarà de la competició quan acabi la temporada que la setmana que ve començarà amb l’habitual prova inaugural de la copa del món a la glacera austríaca de Sölden. La nord-americana, que el dia 18 d’aquest mes farà 34 anys, penjarà els esquís convertida en l’esquiadora més gran d’aquest segle i en una de les millors de la història, si no la millor. Qui sap si ho farà, també, amb el rècord absolut de victòries en la copa del món, que té el suec Ingemar Stenmark amb 86. Vonn, que en porta 82, no ha amagat mai que li agradaria assolir aquest rècord, que és l’element motivador que l’ha dut a continuar una temporada més. De fet, l’estiu passat va assegurar que tenia la intenció de continuar fins a superar la xifra de Stenmark, però finalment, amb rècord o sense, ha decidit posar data a la seva retirada. Les molèsties que arrossega a causa de les lesions que ha tingut en l’última part de la seva trajectòria són el motiu pel qual ha decidit no allargar més la seva carrera. “Físicament ha arribat a un punt en el qual ja no té sentit continuar lluitant. I el que tinc clar és que vull continuar activa i en un bon estat físic quan sigui més gran, així que haig de mirar cap al futur i no només centrar-me en el que tinc davant”, va explicar Vonn a l’NBC.

Es dona la casualitat que Vonn disputarà la seva última prova com a professional als Pirineus. L’estació andorrana de Grandvalira organitzarà les finals de la copa del món entre l’11 i el 17 de març del 2019. L’última prova en la carrera de Lindsey Vonn serà el gegant que disputarà el diumenge 17 a la pista Avet del sector de Soldeu. No serà la primera vegada que la nord-americana competirà al Pirineu. El 2003 va disputar un eslàlom i dos gegants de la copa d’Europa a la Molina, estació on va tornar cinc anys després, convertida ja en una gran estrella de l’esquí alpí, per disputar a les pistes Comella i Estadi l’eslàlom i el gegant de la primera prova de la copa del món disputada als Pirineus. El 2012 també va participar en la copa del món de Grandvalira, la primera que es feia en territori andorrà.

A més de les 86 victòries, Vonn també acumula quatre títols absoluts de la copa del món i setze d’especialitats. El descens, la prova reina de l’esquí alpí, ha estat la disciplina en la qual ha aconseguit més èxits, inclòs un or olímpic i un títol mundial. Les reiterades lesions que l’han afectat els últims anys –el 2013 i el 2014 va encadenar dos trencaments dels lligaments encreuats del genoll i pràcticament no va competir– han fet que el seu palmarès no sigui encara més brillant, especialment en els Jocs Olímpics (es va perdre dels de Sotxi).

Vonn ja va anunciar que la setmana que ve no serà a Àustria. També es perdrà Levi (Noruega) i la seva estrena aquesta temporada no es produirà fins a Lake Louise, als Estats Units, on es disputaran les primeres proves de velocitat.

LA PROTAGONISTA

Si aconsegueixo el rècord serà un somni fet realitat. Si no, crec que he tingut la carrera amb més èxits de la història
Lindsey Vonn
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)