Catalunya guanya tres títols en l’estatal de seleccions

Handbol. Els combinats catalans infantil masculí, cadet femení i juvenil masculí s’imposen en les seves finals i s’emporten la medalla d’or

Les tres seleccions catalanes que han disputat les finals del campionat d’Espanya de seleccions han aconseguit la victòria i s’han penjat la medalla d’or. Els combinats infantil masculí, cadet femení i juvenil masculí s’han imposat en les seves respectives finals i s’han emportat el títol.

El primer conjunt en assegurar-se la medalla d’or ha sigut l’infantil masculí que ha derrotat per un ajustat 23-22 a Astúries. L’equip que dirigeix Sergi Baguer ha remuntat un marcador advers (9-12 en el descans) i en un final molt disputat s’ha emportat la victòria i el títol. La selecció catalana cadet femenina ha imposat la seva superioritat en la final contra Galícia i ha guanyat per 38-24. El conjunt que entrena Samu Sánchez ha arribat al descans amb un 18-14 al seu favor i en la segona meitat s’ha distanciat clarament. El combinat juvenil masculí ha demostrat el seu potencial contra el País Valencià i ha guanyat la final per 36-20. El conjunt que dirigeix David López ha anat per davant en la primera meitat (15-17 en el descans) però, ha sigut en la segona part quan s’ha distanciat clarament en el marcador.

Els dos combinats catalans que han lluitar per la medalla de bronze no l’han aconseguit i han quedat fora del podi al finalitzar en la quarta posició. La selecció infantil femenina ha perdut per 18-22 contra Castella La Manxa en el partit de la tercera i la quarta plaça, mentre que la juvenil femenina ha sigut derrotada per Astúries per 29-33. El conjunt català cadet masculí ha tancat la seva participació en l’estatal amb la setena posició després de guanyar l’Aragó per 41-28 en el partit del setè i vuitè lloc.