Handbol

‘Les Experts’ més joves

En absència de Karabatic, la nova generació de França, amb Fàbregas, Mem i Remili, haurà de fer un pas endavant per revalidar el títol mundial

Espanya, Dinamarca, Alemanya, Suècia, Noruega i Croàcia també són candidats

Amb quatre títols en les cinc últimes edicions, la selecció de França encapçala la nòmina de favorits al títol mundial d’handbol que es posa en joc a partir d’avui i fins el diumenge 27 de gener en diverses seus d’Alemanya i Dinamarca, els dos països que s’atribueixen la paternitat d’aquest esport. Tot i el potencial del combinat bleu, l’equip dirigit per Didier Dinart i Guillaume Gille no sembla tenir el poder intimidatori d’altres èpoques, després de les retirades de Thierry Omeyer (de la selecció) i Daniel Narcisse (definitiva), i sobretot per la baixa per lesió del considerat millor jugador del món, l’exblaugrana Nikola Karabatic. El central del París Saint-Germain va passar per la sala d’operacions a mitjan octubre per una lesió al peu esquerre i no es descarta que es pugui incorporar a la competició a mig fer després d’haver reduït notablement els terminis previstos per a la recuperació. En tot cas, serà l’hora perquè els components més joves de la selecció francesa, com els blaugrana Ludovic Fàbregas i Dika Mem, o els laterals Melvin Richardson (Montpeller) i Nedim Remili (PSG), alguns amb força recorregut dins l’equip de Les Experts, facin un pas endavant.

Més enllà de la capacitat competitiva de França, el ventall de candidats a ocupar les places d’honor és molt ampli, tal com ha quedat reflectit en els últims grans campionats, i s’hi ha de comptar els amfitrions, Alemanya i Dinamarca; Espanya, vigent campiona europea; Suècia, subcampiona continental; Noruega, liderada per l’estrella del moment Sander Sagosen, i Croàcia. El combinat alemany té tots els ingredients per aspirar a tot, però arriba a la competició amb molts dubtes. L’islandès Dagur Sigurdsson els va conduir al tron europeu el 2016, però l’any passat van oferir un paper molt discret a Croàcia i només van poder segellar dues victòries, contra Montenegro i la República Txeca. L’equip de Christian Prokop, que avui obre el foc contra la Corea unificada (18.15 h a Berlín), figura en el grup més complicat, amb la totpoderosa França, Rússia, Sèrbia i Brasil. Més accessible sembla el camí de l’altre organitzador, Dinamarca, encapçalada per la millor versió de Mikkel Hansen i amb el golejador blaugrana Casper Mortensen com una de les seves armes ofensives. La campiona olímpica jugarà l’altre partit de la jornada inaugural contra Xile (20.15 h a Copenhaguen). El gran rival de grup, però, serà Noruega, que a més de l’immens talent de Sagosen presenta un equip molt complet i tota una garantia de bon joc. Completen el grup C Àustria, Aràbia Saudita i la Tunísia del tortosí Toni Gerona, vigent campiona africana. El gran favorit del grup D, que tindrà el camp base a Copenhaguen, és Suècia, que continua el seu procés de creixement a les ordres de Kristján Andrésson, futur entrenador del Rhein-Neckar Löwen. En les seves files hi destaca el central Jim Gottfridsson, escollit el jugador més valuós de l’últim europeu. Argentina, Hongria, el Qatar de Valero Rivera i l’Egipte de David Davis són els altres equips que es jugarien les altres dues places per accedir a la segona fase. Angola serà la ventafocs del grup.

LES DADES

2
partits
es jugaran avui en la jornada inaugural: Alemanya-Corea (18.15 h) i Dinamarca-Xile (20.15 h).
6
títols
ha guanyat França (1995, 2001, 2009, 2011, 2015 i 2017), la selecció més guardonada.
11
jugadors
té el Barça en el mundial, repartits entre França, Espanya, Brasil, Dinamarca i Islàndia.

L’aposta de Jordi Ribera

El tècnic sarrianenc Jordi Ribera ha apostat pràcticament pel mateix equip que va assolir ara fa un any el títol europeu per intentar aixecar la tercera corona mundial per a Espanya, després de les que va aconseguir el 2005 a Tunísia i el 2013 al Palau Sant Jordi de Barcelona. El títol mundial, a més, atorga un bitllet directe per als Jocs Olímpics de Tòquio 2020. Els classificats entre la segona i la setena posició tindran la porta oberta al torneig preolímpic, un objectiu de mínims. El conjunt espanyol recorrerà a la força del col·lectiu i a les seves variants tàctiques en atac per suplir l’escassetat de centímetres i les mancances en el llançament exterior. En el joc de combinació guanyaran protagonisme els jugadors de segona línia, dos pivots de característiques molt diferents, com el basc Julen Aginagalde i el barceloní Adrià Figueras. En els extrems destaca la presència del jove sabadellenc Aleix Gómez, que compartirà el cantó dret de la pista amb Ferran Solé, escollit en el set ideal de l’europeu. Espanya jugarà la primera fase a Munic i tindrà Croàcia, comandada per Duvnjak i Cindrc, com a principal rival. També són oponents de consideració Islàndia, amb Pálmarsson al capdavant, i Macedònia, mentre que figuren en un esglaó per sota tant Bahrain, el subcampió asiàtic, com el Japó.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)