Handbol

L’esport uneix les Corees

Mundial. Els dos països, que van desfilar junts en la inauguració dels Jocs de Pyeongchang, comparteixen equip a Alemanya a proposta de l’organització

L’esport està aconseguint un fet insòlit en lustres i dècades: l’acostament entre Corea del Sud i del Nord. Dos països oficialment encara en guerra que durant el mundial d’handbol d’Alemanya i Dinamarca comparteixen un equip unificat. No és un fet nou, tampoc. Els Jocs Olímpics d’hivern de Pyeongchang, celebrats el febrer de 2018, ja van marcar un primer acostament entre les dues Corees. El treball diplomàtic, llarg i silenciós, va aconseguir que desfilessin juntes i amb una bandera unificada en la cerimònia d’inauguració. No només això. Els dos països també van compartir equip d’hoquei sobre gel femení i Corea del Nord va enviar a Pyeongchang una delegació diplomàtica amb la qual va viatjar Kim Yo-jong, germana del líder nord-coreà Kim Jong-un.

La concòrdia iniciada en els Jocs d’hivern s’ha traslladat ara al mundial d’handbol. La federació internacional (IHF) va enviar la invitació als dos països, que la van acceptar i competeixen juntes amb el nom de Corea. La del sud havia aconseguit la classificació per al mundial després de ser tercera del campionat asiàtic. Excepcionalment, la fitxa d’aquest equip s’ha ampliat fins a vint jugadors per donar cabuda als quatre jugadors aportats per Corea del Nord i no descartar-ne cap entre els que es van guanyar el dret a jugar el mundial amb Corea del Sud. Els quatre jugadors de Corea del Nord són Lee Young Myong Ri, Lee Song Jin Ri, Jong Gon Pak i Kyong Song Ri, tots quatre militars del règim de Pyeongyang. No es van conèixer amb la resta de l’equip fins que dos dies abans de Nadal van trobar-se a Berlín, on van viatjar de forma separada. Les tres setmanes de preparació conjunta del mundial van transcórrer amb normalitat i, finalment, dijous passat Corea va debutar en el mundial amb una derrota contra Alemanya. L’equip coreà va tornar ahir a saltar al parquet per jugar contra Rússia, amb qui va perdre 34-27. Entre els dos partits, els quatre representants de Corea del Nord han jugat 76 minuts i han fet dos gols (un Kyong Song Ri, contra Alemanya i un Jong Gon Pak, contra Rússia).

Passos com aquest es poden repetir en futurs campionats d’altres disciplines per enfortir els lligams entre els dos països, que ja han anunciat que pensen presentar candidatura conjunta als Jocs d’estiu del 2032.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)