Espanya exhibeix ofici contra Islàndia

Handbol. L’equip de Ribera supera el primer gran escull en el mundial amb solvència defensiva i contraatac

espanya 32 islàndia 25

ESPANYA:Gonzalo; Solé (5, 1 p.), Gurbindo, Sarmiento (4), D. Duixebàev (2), Ariño (3), Aginagalde (3) –equip inicial–; Corrales (p.s.), Fernández (3), Entrerríos (4), A. Duixebàev, Cañellas (2), Viran, Aleix (4, 1 p.), Guardiola i Figueras (2).ISLÀNDIA:Bjorgvinsson; Gunnarsson (3p), Jonsson, Gustafsson, Arnarsson (1), Palmarsson (5), Sigurmannsson (1) –equip inicial–; Gustavsson (p.s.), Elisson (3), Gislason, Gudmundsson (6), Magnusson (1), Ingason, Kristjansson (1), Gudjonsson (2) i Einarrson (2).ÀRBITRES:Horacek i Novotny. Exclusions: Viran (2) i Aleix, Per part d’Espanya; a; i Gustafsson (2), Arnarsson (2), Ingason i Einarrson, per part d’Islàndia.PARCIALS:2-1, 4-4, 8-6, 13-9, 16-12, 19-14; 21-16, 24-19, 27-21, 27-24, 30-24 i 32-25.PÚBLIC:Uns 12.500 espectadors .

La selecció espanyola va resoldre amb solvència el primer gran escull del mundial, el partit contra Islàndia, i continua manant en el grup B, amb els mateixos punts que Macedònia i Croàcia, que avui s’enfrontaran en la tercera jornada de competició. L’equip de Jordi Ribera va saber desballestar el balanç ofensiu del rival, amb diverses alternatives en defensa, i no va perdre el rumb quan les aturades de Gustavsson van donar vida al seu equip (27-24) a 10 minuts per al final.

L’equip islandès es va veure penalitzat per la seva duresa defensiva. Tres exclusions en poc més de deu minuts –dues de Gustafsson– van condicionar la defensa de l’equip illenc i van permetre que el quadre espanyol trobés més espais en atac. Jordi Ribera va ordenar una defensa 5-1, amb Aitor Ariño com a avançat, per impedir les accions de Pálmarsson, que en el primer tram capitalitzava el joc ofensiu del seu equip. Els canvis defensius van començar a donar resultat, els espanyols van poder sortir al contraatac, amb Solé i Ariño com a protagonistes, i es va obrir una primera escletxa de cinc gols, que es va poder mantenir fins al descans (19-14).

El guió es va mantenir durant la segona meitat, però les intervencions de Gustavsson van donar ales al seu equip i va generar dubtes en l’equip espanyol, que va estar més de cinc minuts sense veure la porteria. Una recuperació i un gol de Sarmiento van trencar la sequera i van tornar a donar la iniciativa a l’equip de Ribera, que avui se les heurà amb el Japó. Cañellas va ser elegit el jugador més valuós.