Ciclisme

L’elit internacional es torna a reunir a Banyoles

Ciclisme. Diumenge arrenca la Super Massi Cup amb una copa catalana internacional de luxe que Victor Koretzky intentarà guanyar per quart cop

La copa catalana internacional Biking Point de Banyoles aplegarà el cap de setmana que ve l’elit internacional de BTT. La prova, que arriba a la divuitena edició, reuneix tots els condicionants per poder rebre les principals estrelles mundials. Com que es tracta de la cita inaugural de la Super Cup Massi i la primera cursa de la temporada d’XCO, per als corredors suposa el primer test important per valorar el seu estat de forma. I el dels rivals. També és una de les curses que reparteix més punts UCI de tot el planeta perquè forma part de la categoria UCI HC (Hors Categorie). I un últim condicionant específic d’aquest any: la prova banyolina obre aquest 2019 una temporada més important que les altres, perquè, com que es tracta d’un any preolímpic, els corredors han d’afinar la forma per aconseguir la classificació per als Jocs de Tòquio 2020.

L’home a batre diumenge, dia de la cursa elit masculina, tornarà a ser Victor Koretzky (KMC Ekoi Orbea), vencedor de les tres últimes edicions de la prova banyolina. El corredor francès vindrà amb un equip renovat i potent que inclou noms com els de Florian Vogel i Thomas Litscher. La nòmina de rivals de màxim nivell que intentaran desbancar-lo és llarga. Un d’ells serà el neozelandès Anton Cooper (Trek), un dels grans protagonistes de la copa del món 2018. El seu compatriota Samuel Gaze (Specialized) i els corredors del Cannondale Maxime Marotte i Manuel Fumic també estan cridats a ser protagonistes en la cursa. També hi seran el campió argentí Catriel Soto i David Valero, bronze en l’últim europeu, tots dos de l’MMR. No es perdrà la cita el medallista olímpic Carlos Coloma (BH), així com el corredor local Josep Duran. L’altre gran ciclista de les comarques gironines que correrà a Banyoles serà el colomenc Jofre Cullell (Megamo), vencedor el cap de setmana passat de La Santa Vall.

Els participants faran cinc voltes al circuit de 7 km habilitat a la vora de l’estany, a la zona del cementiri i el mirador. És un circuit revirat, amb constants canvis de ritme i amb curts però importants desnivells. El disseny del circuit el fa ideal per al seguiment dels espectadors, motiu pel qual l’ambient durant la prova està garantit –en algun cas es poden veure els ciclistes tres cops en la mateixa volta– i el fa digne de la copa del món.

La prova banyolina continua donant difusió al ciclisme femení, que tindrà, dissabte, el seu propi dia de competició. A més, aquest any la prova formarà part del circuit mundial de grans promeses UCI Junior Series.

Super Cup Massi 2019
1. Banyoles 23 i 24 de febrer
2. Santa Susanna 28 d’abril
3. Barcelona 4 de maig
4. Sea Otter Girona 1 i 2 de juny
5. Vallnord 14 de setembre
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)