Més esport

Sanció d’un any per mostrar un ikurrin en el mundial de Barcelona

Pilota basca. Bixintxo Bilbao, de la selecció francesa, va exhibir la bandera basca en el podi després de guanyar en la modalitat de mà per parelles

La Comissió de Disciplina de la Federació Internacional de Pilota Basca (FIPV) va fer públic ahir la sanció d’un any de suspensió de les competicions internacionals a Bixintxo Bilbao per haver mostrat l'ikurrin en el podi del mundial de Barcelona, segons publica el lloc web noticias de Gipuzcoa. El pelotari, que jugava amb França, va assolir la medalla d’or en la modalitat de mà formant parella amb Peio Larralde i en la final van superar amb autoritat els mexicans Cabello i Díaz (15-3 i 15-4).

L’organisme internacional, sota el que no està adscrit la Federació d’Euskadi de Pilota Basca, immersa en el Consell Mundial de Pilota Basca i que no admet l’oficialitat de la selecció d’Euskadi, considera la ikurriña com una “bandera no autoritzada”. Segons el seu reglament, Bixintxo Bilbao hauria comès una infracció greu que, a més d’una sanció al pelotari, suposa la confiscació de la fiança dipositada per la Federació Francesa de Pilota Basca amb l’objectiu d’entrar a formar part del mundial de Barcelona. Al mateix temps, la FIPV acorda que, en cas de donar-se “circumstàncies similars en un futur” podria castigar-se a la pròpia federació francesa.

Tot i que els fets són del 20 d’octubre, la federació internacional va incoar un expedient disciplinari el 29 de novembre per “l’exhibició pública d’una bandera no autoritzada durant l’acte de lliurament de medalles”. El pelotari no va contestar ni va presentar al·legacions, sempre sota la resolució publicada per l’organisme, amb la qual cosa el 9 de gener la Comissió de Disciplina de la FIPV va prendre la determinació de proposar una resolució que va ser la que es va prendre en una reunió celebrada dimecres a Pamplona. Amb tot, el jugador disposarà del termini d’un mes per interposar recurs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)