Atletisme

La selecció catalana recupera el tron de cros

Atletisme. El Banouri i Lamdassem lideren el conjunt quadribarrat, que torna al primer lloc del podi de l’estatal a Càceres després de sis temporades

Sense podis individuals però amb la força del col·lectiu, la selecció catalana va assolir al parc del Cuartillo de Càceres el títol de cros per federacions, després de sis temporades. El campió català de l’especialitat, Mourad el Bannouri, i Ayad Lamdassem, quart i cinquè respectivament, van liderar el conjunt quadribarrat, que, amb 99 punts, va desbancar el defensor del títol, el conjunt de Madrid (106). També van puntuar Abdessamad Oukhelfen (18è), el més jove de l’equip amb 20 anys, Jonathan Romeo (22è), Ibrahim Chakir (23è) i Artur Bossy (30è), una setmana després d’haver-se estrenat en l’europeu de pista coberta a Glasgow. Va completar l’equip el veterà de 47 anys Driss Lakhouaja (42è), que va entrar en la selecció a última hora per cobrir la baixa per lesió de Carles Castillejo. La victòria individual va ser per al jove andalús Ouassim Oumaiz, que en l’últim quilòmetre va atacar per trencar el grup capdavanter en què figuraven els catalans El Bannouri i Lamdassem.

En la prova femenina, la selecció catalana, tercera en l’última edició, es va haver de conformar amb la cinquena plaça. L’equip va trobar a faltar els punts de la campiona catalana, Míriam Ortiz, que es va retirar. La vallenca Marta Galimany va evidenciar el seu bon moment de forma amb la vuitena plaça. També van puntuar Montse Mas (31a), Meritxell Soler (32a) i Bàrbara Ramon (34a). En la categoria sub-20, en canvi, el títol va ser per a Catalunya, liderat per Èlia Saura, que també es va emportar el premi gros en la classificació individual.

Homes (10.050 m)
1r O. Oumaiz (Andalusia) 29:15
4t M. el Bannouri (Catalunya) 29:37
5è A. Lamdassem (Catalunya) 29:37
Per equips
1r Catalunya 99 punts
2n Madrid 106
Dones (10.050 m)
1a T. Gebre (País Basc) 33:08
8a M. Galimany (Catalunya) 34:26
20a J. Martín (Castella i Lleó) 35:36
Per equips
1r Castella i Lleó 31
5è Catalunya 105

El comiat de Jacqueline Martín

La cita al parc del Cuartillo va ser especial per a la barcelonina Jacqueline Martín, que afrontava el seu últim campionat d’Espanya de cros 25 anys després del seu debut. Martín, de 44 anys i establerta a Àvila en fa 19, va arribar a meta en 20a posició i, després, va pujar al primer graó del podi amb l’equip de Castella i Lleó. “Vaig estar lesionada fins al desembre, i he tingut vuit setmanes per preparar aquesta competició. Des que he estat conscient que aquest era el meu últim campionat, he rememorat molts episodis de la meva carrera. Han estat uns dies molt emotius”, va confessar l’atleta del Barça, que va creuar la línia de meta enmig d’una forta ovació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)