Atletisme

Bossy i Guerrero, cinquens en el relleu mixt del mundial de cros d’Aarhus

Atletisme. El títol ha estat per al quartet d’Etiòpia, que ha precedit als equips de Kenya i els Estats Units

La selecció espanyola, amb els catalans Artur Bossy i Esther Guerrero, ha ocupat el cinquè lloc en la prova de relleus mixt del mundial de cros, que s’ha disputat aquest matí en l’exigent circuit del museu prehistòric de Moesgaard, a Aarhus (Dinamarca). El títol ha estat per al quartet d’Etiòpia, amb un registre de 25:49, seguit per Kenya (26:29) i els Estats Units (27:01). La formació marroquina, que ha entrat a meta en segon lloc (26:22), ha estat desqualificada per haver lliurat el testimoni fora de zona. El conjunt espanyol s’ha mogut entre la cinquena i la vuitena posició, i al final ha completat les quatre voltes al recorregut en 27:47, a 46 segons de l’equip dels Estats Units i a 12 del d’Uganda, el tercer i el quart classificat respectivament. Amb aquest resultat, la selecció espanyola, vigent campiona europea, millora ostensiblement la vuitena plaça de Kampala 2017. Els dos primers rellevistes del quartet estatal han estat el valencià Víctor Ruíz i la fondista de Montsó Cristina Espejo.

En la prova absoluta, el lleidatà Ayad Lamdassem s’ha classificat en 66è lloc i ha contribuït al setè lloc del conjunt espanyol en la classificació per equips. El títol ha estat per a l’ugandès Joshua Cheptegei, que fa dos anys va tenir una davallada espectacular a Kampala quan tenia la victòria a l’abast, però que avui ha sabut dosificar-se perfectament en la muntanya russa del circuit danès –amb baixades molt pronunciades i pujades de fins al 21%– fins a cobrir els 10.025 m de la prova en 31:40. El títol per equips també ha estat per a Uganda, que ha acabat amb la supremacia d’Etiòpia i Kenya en aquesta especialitat.

En la prova sub20 l’atleta del CA Canaletes Elia Saura ha estat la millor representant de l’equip espanyol i ha acabat en la 64a posició amb un registre de 23:51 (5.740 m). La victòria ha estat per a la kenyana Beatrice Chebet (20.50) amb el mateix temps que les etíops Alemitu Tariku i Tsigie Gebreselama.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)