Més esport

Primavera blaugrana

Les seccions professionals del Barça aspiren a jugar, igual que el 2014, les quatre finals a quatre

Els equips d’handbol i bàsquet estan a una eliminatòria d’acompanyar l’hoquei sobre patins i el futbol sala

La temporada 2013/14 ha estat fins ara la més brillant de la història de les seccions professionals del Barça. Els quatre equips es van plantar a les seves finals a quatre europees i dos d’aquests, a més, van aixecar els títols. L’equip d’hoquei sobre patins va ser campió al Palau Blaugrana contra el Porto i el de futbol sala va conquerir contra el Dinamo Moscou el seu segon ceptre europeu a Bakú (Azerbaidjan). L’equip d’handbol va perdre (als penals) un partit d’infaust record que tenia guanyat contra el Flensburg i el de bàsquet va plantar-se a la final a quatre de Milà com un dels favorits, però va ser esbudellat pel Madrid en les semifinals (100-62).

Cinc partits separen ara –tres de l’equip de bàsquet i dos del de l’handbol– de tornar a fer un ple històric de les seves quatre seccions professionals. L’hoquei sobre patins i el futbol sala ja tenen els seus dos equips classificats i estan pendents de fer-ho l’equip d’handbol, que en els quarts de final se les haurà amb el Nantes a doble partit –24 d’abril i 4 de maig–, i el de bàsquet que el dia 17 comença un play-off contra l’Efes, al qual haurà de guanyar tres vegades per tornar a una cita en què no hi és present precisament des del 2014.

El president del club, Josep Maria Bartomeu, va presumir després del partit de dissabte al Camp Nou contra l’Atlético d’aquesta situació en unes declaracions al Canal Barça. “Els culers tenim ara al davant uns mesos apassionants perquè som sobretot un club amb voluntat europea, però tot això no seria possible sense la feina de tants anys dels tècnics i dels jugadors.” Als èxits de les seccions professionals s’hi han d’afegir, és clar, la classificació de l’equip femení de futbol per a les semifinals de la Champions i també la de l’equip juvenil. El primer equip de futbol, no cal dir-ho, també estarà en el Top 4 europeu si Messi i companyia es desfan del Manchester United.

Rècords

Més brillant que el 2014, en termes de club, ho va ser el 2015, quan el club va aixecar tres copes d’Europa (handbol, hoquei i futbol), rècord absolut no només de l’entitat sinó de qualsevol altre gran entitat d’Europa. El FC Barcelona no havia arribat mai a mitjan abril amb la possibilitat de conquerir totes les copes d’Europa professionals que té a l’abast, una animalada. El rendiment de la secció de bàsquet des del 2015 ho havia impossibilitat, ja que des del nou format de l’Eurolliga i fins i tot abans l’equip no aconseguia entrar en les eliminatòries pel títol, un cicle que Pesic sembla haver dinamitat per bé, tot i que ara haurà de batallar en una eliminatòria amb el factor pista en contra.

Una copa rere l’altra

De moment el que sí han fet totes les seccions és aixecar totes les copes que han jugat: bàsquet, handbol, futbol sala i hoquei sobre patins. Només cal guanyar la de futbol per fer el repòquer.

LES XIFRES

2
cops.
Són els que han coincidit les quatre seccions professionals en finals a 4 (2013 i 2014).
4
copes.
Són les que han guanyat els equips de bàsquet, handbol, hoquei i futbol sala.

Èxode per seleccions

Pràcticament sense temps per celebrar el títol de copa, el sisè de la temporada, fins a onze dels disset components de la plantilla del Barça d’handbol ja han marxat amb les concentracions respectives de les seves seleccions, la majoria per jugar els partits classificatoris per a l’europeu del 2020. Els sis que s’han quedat a Barcelona (Tomàs. Gonzalo, Entrerríos, Aleix Gómez, Andersson i Möller) reprendran els entrenaments dimecres per preparar la represa de la lliga Asobal, el dijous 18 d’abril contra l’Anaitasuna. El gran repte del que queda de temporada, però, és la lliga de campions. El primer assalt dels quarts de final serà el 24 d’abril a Nantes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)