Hi haurà setè curs a plata

Handbol. La sisena permanència es dona per feta al Blanc i Verd, amb el triomf 19-18 d’ahir contra el Cisne i l’equip desè en la classificació amb 24 punts a dues jornades del final

BORDILS 19 CISNE 18

HANDBOL BORDILS:González, Farrarons (1), Xicu Reixach, Combis (2), Prat (1), Palahí (2), Masó, Comas, Vilanova, Masmiquel (5), Canyigueral (2), Hospital, Pep Reixach (2), Ferrer (3), Ferran Pou i Carles Pou (1).CISNE COLEGIO LOS SAUCES:Novás, Dos Santos, Casares, Chan (5), Picallo (1), Bruno Vázquez, Simon, Villamarín, Javier Vázquez (1), Leiras (1), Preciado (6), Gayoso (3), Conde i Ramos (1).PARCIALS:1-3, 4-6, 6-8, 7-9, 8-9, 9-9; 10-9. 12-12, 14-14, 16-16, 16-17 i 19-18.ÀRBITRES:Tania Rodríguez i Lorena García. Exclusions a Farrarons, Prat, Masó i Carles Pou del Bordils i a Gayoso (2) i Ramos del Cisne.

“Encara hi ha l’opció de triples o quàdruples empats a 24 punts. Es miraria la lliga entre els implicats i segons qui fos un d’aquests en podríem sortir mal parats. Però és tan remota, aquesta possibilitat... Ni ho he mirat ni ho miraré”, va dir Sergi Catarain en referència a la rocambolesca combinació que els deixaria fora sempre que el Bordils no sumés cap més punt. L’últim duel a casa és contra l’Adrianenc (20 punts), a qui van guanyar a la Verneda i que dissabte que ve juga a Palma del Río (22). L’Agustinos (20) juga avui i l’Amenabar (22) també té el Bordils per sobre. “Ens hem salvat i farem una setena temporada a plata”, sentenciava el tècnic, que valorava el fet de ser l’equip més modest de la categoria i més, cada any que passa. “Ho hem de celebrar com si no hi hagués demà”, va exclamar.

El Bordils va fer un mal inici, erràtic en el llançament (1-5 amb gol de Combis). I Cata va aturar el partit (6:05) per ordenar conceptes. Arnau Palahí, que reapareixia de la lesió i sortia al set inicial com Marc Prat, va fer el 2-5 a la tornada a l’acció i des de llavors el partit es va jugar al ritme que interessava als locals. Masmiquel, assistit per Farrarons, Combis i Pep Reixach de penal van ajustar el matx (5-6). Ferrer va fer l’empat a 9 abans del descans, en el seu segon gol i després dels de Farra (6-7) i Carles Pou (8-9).

Masmiquel al pivot va fer els tres primers gols del Bordils en la segona meitat (12-12) i amb el Cisne marcant el primer quan havien passat més de cinc minuts. Canyigueral va donar els dos penúltims avantatges als bordilencs (14-13 i 16-15) amb el gol de Marc Prat a l’extrem que permetia al capità tornar a marcar el dia que tornava. Els dos porters venien molt cars els gols. Tant, que en els darrers cinc minuts només se’n van marcar quatre i tres van ser del Bordils. Palahí empatava a 17 i Preciado, de fly, va donar el darrer avantatge al conjunt gallec a 3:47 pel final. Masmi va empatar a 18 i, després de recuperació de la defensa local Pep Reixach va fer el gol de la victòria, a 1:20 en un contraatac conduït per Prat. La primera línia visitant va perdre la pilota en el següent atac i, al darrer, Jordi va aturar el llançament de l’extrem dret del Cisne que hauria suposat l’empat.

S’ha imposat l’orgull, el coratge dels jugadors... I el Blanc i Verd, amb un ambient espectacular i la gent entregada, com sempre
Hem jugat a un ritme molt alt i al final amb 24 punts volem gaudir dels dos partits que ens queden