Ciclisme

Gaviria guanya de rebot

Ciclisme. El colombià no celebra el triomf de la tercera etapa del Giro després de la desqualificació de Viviani per una maniobra irregular en l’esprint

Elia Viviani (Deceunink-Quick Step) va cantar victòria en l’esprint d’Orbetello, però minuts després rebia la notícia que els comissaris l’havien desqualificat per una maniobra irregular en els metres finals. La sanció al campió local va atorgar el triomf de la tercera etapa del Giro d’Itàlia al segon en la meta, el colombià Fernando Gaviria (Emirates), un altre dels referents en les arribades massives. Gaviria, que fins a l’any passat era company d’equip de Viviani al Quick Step, no va voler celebrar el triomf en la cerimònia del podi: “És difícil somriure quan li passa això a un amic. Per mi no ha fet cap infracció i ha guanyat clarament.” A l’hora d’esprintar, Viviani va canviar la seva trajectòria cap a la banda esquerra i en el moviment va tallar el pas a Matteo Moschetti (Trek Segafredo) i, de retruc, a Arnaud Demare (Groupama). En tot cas, l’etapa que transitava entre la ciutat natal de Leonardo da Vinci i Orbetello (220 km) no va produir canvis en la general, amb l’eslovè Primoz Roglic (Team Jumbo) com a líder amb 19 segons de marge respecte de Simon Yates (Mitchelton - Scott).

La primera part de la jornada havia estat marcada per la llarga escapada del japonès Sho Hatsuyama (Nippo Vini Fantini). El campió nipó de ruta del 2016, que va arribar a tenir una màxima diferència de 7:10, va marxar en solitari des del primer fins al quilòmetre 144, quan, sense forces, va ser engolit pel gran grup. Encara restaven 75 km fins a la línia de meta, però el fort vent va provocar que els corredors es prenguessin una treva i deixessin les aventures per a un altre dia. De fet, a 5 quilòmetres de l’arribada es va produir una caiguda que va reduir el pilot a la meitat, tot i que no va afectar cap dels grans favorits a la general. Un dels damnificats va ser l’equatorià del Movistar Richard Carapaz, que tres quilòmetres abans havia tingut una avaria mecànica i tot just acabava de connectar amb el grup. Carapaz, que va haver de canviar la bicicleta amb el terrassenc Antonio Pedrero, va acabar cedint 46 segons a l’arribada.

L’etapa de demà, entre Orbetello i Frascati (235 km), és la segona més llarga del Giro. És més aviat plana, però els últims 2,5 km són en pujada, amb una mitjana d’un 4,5% i pics de fins a un 7%.

Vinci-Orbetello (220 km)
1r F. Gaviria (Team Emirates) 5h23:19
2n A. Demare (Groupama) m.t.
3r P. Ackermann (Bora) m.t.
4t M. Moschetti (Trek Segafredo) m.t.
5è G. Nizzolo (Dimensio Data) m.t.
6è J. Mareczko (CCC Team) m.t.
7è D. Cimolai (Israel CA) m.t.
172è A. Pedrero (Movistar) a 4:50
General
1r P. Roglic (Jumbo-Visma) 10h21:01
2n S. Yates (Mitchelton-Scott) a 0:19
3r V. Nibali (Bahrain-Merida) a 0:23
4t M.A. López (Astana) a 0:28
5è T. Dumoulin (Sunweb) a 0:28
6è R. Majka (Bora) a 0:33
7è B. Mollema (Team Segafredo) a 0:39
131è A. Pedrero (Movistar) a 7:22
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)