Ciclisme

Triomf de Pello Bilbao i podi per un dia de Mikel Landa

Ciclisme. El basc d’Astana guanya la penúltima etapa del Giro i Landa puja al tercer lloc de la general amb 7 segons de marge respecte Roglic, que encara té la CRI de demà a Verona (17 km)

Pello Bilbao (Astana) ha guanyat la penúltima etapa del Giro, la última en línia, en un final emocionant i en què els moviments des favorits han fet que neutralitzessin l’escapada en la que el basc d’Astana, que ja havia guanyat en aquesta edició, havia entrat. La victòria de Bilbao fa justícia a la caiguda del seu cap de files, Miguel Ángel López, que s’ha quedat sense opcions en l’inici de la darrera pujada i per culpa d’un espontani que l’ha fet caure.

En quant a la general, Mikel Landa (Movistar) és tercer després de pispar-li el lloc almenys fins demà a l’eslovè Primoz Roglic (Jumbo), que té 17 quilòmetres de CRI a Verona demà i la referència de l’alabès davant seu amb 7 segons després dels 54 que ha cedit.

Nibali té Carapaz, el líder i vencedor virtual, a 1:54 mentre Landa és a 2:53 del seu company de files i Roglic a 3:06 mentre López té ara 1:27 respecte Mollema, cinquè.

Un avís

Superman López ha atacat en la Cima Coppi del Giro un cop anul·lat el pas pel Gavia pel risc d’allaus dimarts. El pas Manghen, a 117 quilòmetres per acabar. Landa i Amador han seguit el gran animador d’aquest tram final de cursa, que ja ahir va ser l’únic dels favorits en moure les diferències a la general. Roglic i Nibali han quedat enrere i, en el descens i amb l’ajuda del cap de files d’Ineos, Sivakov, han pogut tornar al grup del mallot rosa al descens.

Una fuga de vuit homes inclòs l’indiscutible vencedor de la muntanya, Ciccone –tercer en l’etapa finalment darrere Landa–, s’ha mantingut a davant amb marges que voltaven es 3 minuts i amb Pello Bilbao (Astana) com a principal amenaça per l’estratègia que pogués preparar amb López, sisè a la general a 26 segons de Molema, cinquè.

Antonio Pedrero i Andrey Amador han comandat el grup de favorits, amb Movistar i Astana al davant, fins el fons d ela vall dolomítica, amb 32 quilòmetres per davant i Croce d’Aune i Monte Avena per coronar amb 1:40 pels fugats, que ja havien començat les hostilitats, sense contemplacions, entre ells.

A 15 quilòmetres, Superman López ha tornat a obrir la veda amb un doble atac. El primer l’ha respost Pozzovivo per Nibali (Bahrain). Però en el segon ha estat Mikel Landa el que ha marxat i Roglic, el que s’ha vist contra les cordes amb els favorits deixant la pressió a l’eslovè, que havia de defensar el seu tercer lloc a la general.

L’espontani

Nibali, en el descens de 4 quilòmetres fins la darrera pujada i amb Carapaz a roda, ha atrapat Landa mentre Roglic cedia uns metres. I López, que ha anat al terra per culpa d’un espectador, a qui ha colpejat a la desesperada.

Els dos primers de la general han neutralitzat els escapats, a 3 pel final, i han format un grup de vuit homes. Roglic s’ha hagut d’esprémer amb poc més de mig minut de desavantatge quan Landa estava a 47 segons i, e el darrer quilòmetre, Bilbao i Landa s’han jugat el triomf en un agònic esprint que ha estat per a Bilbao.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)