Espanya, sense premi a Belgrad

Waterpolo. Perd per la mínima contra Austràlia en la pugna pel bronze de la lliga mundial

austràlia 11 Espanya 10

AUSTRÀLIA:Dennerley; Campbell (1), G. Ford, Kayes (4), Power, Lachlan, Roach, Younger (3), A. Ford, Hollis, Howden (2), Edwards (1)i Hrysanthos.ESPANYA:López Pinedo (1); Munárriz (2), Granados (2), De Toro, Cabanas, Larumbe (1), García, Fernández, Tahull (1, Perrone, Mallarach (3), Bustos i Lorrio.PARCIALS:3-1, 2-3, 4-4 i 2-2.ÀRBITRES:Margeta i Putnikovic.

Espanya va perdre per la mínima contra Austràlia en la pugna per la medalla de bronze de la lliga mundial en un partit que serà recordat pel gol de Dani López Pinedo exercint de porter jugador a 24 segons pel final. Aprofitant la nova normativa, va ser l’última carta del conjunt de David Martín, que, com en els quarts de final contra Croàcia, va començar cedint el primer quart (3-1). La selecció espanyola va reaccionar i amb dues jugades en superioritat, culminades per Granados i Munárriz, va empatar en el segon quart. El conjunt aussie, però, va tenir la capacitat de respondre a cada embranzida espanyola. L’empat es va repetir amb el 4-4 i amb el 9-9, ja en l’últim període. Joseph Kayes, el màxim golejador amb quatre dianes, i Richard Campbell tornaven a avançar els oceànics, que mai van cedir la iniciativa tot i el gol posterior de López Pinedo.

La final de la lliga mundial a la piscina Tasmajdan de Belgrad es va resoldre a favor de Sèrbia amb un gol de Filipovic a 17 segons del desenllaç, en un partit amb moltes alternatives i de màxima rivalitat contra Croàcia (12-11). La selecció sèrbia, a més, es va guanyar el bitllet per als Jocs Olímpics de Tòquio.