Debut històric amb victòria contra Austràlia

Waterpolo. L’equip espanyol s’estrena amb bon peu en la modalitat de platja

La selecció espanyola es va estrenar en la modalitat de waterpolo platja, esport d’exhibició en aquest mundial, amb una clara victòria contra Austràlia (17-10). Tot i la denominació, a Gwangju es disputa en la mateixa piscina del waterpolo tradicional. “No tens temps per descansar, ni per pensar. Té pros i contres, però acabes més esgotada que en un partit normal. Tot és moviment”, va explicar la mataronina Helena Lloret, una de les set catalanes de l’equip. El camp de joc (15x10 m) i les porteries són més reduïdes, i es competeix amb quatre jugadores per banda, inclosa la portera. Els partits es juguen en dues parts de deu minuts, i la possessió és de vint segons. El seleccionador és Javi Aznar i totes les convocades són catalanes. A més de Lloret, hi figuren Alejandra Aznar, Sílvia Morell, Anna Gual, Alba Bonamusa, Helena Dalmases i Sandra Domene.