Ciclisme

La llegenda de l’indomable

Ciclisme. De Gendt completa a Saint-Étienne una altra de les seves grans gestes, Alaphilippe recupera el lideratge i Thomas salva una situació complicada després d’anar a terra

El belga Thomas de Gendt (Lotto-Soudal) va ser el vencedor de la vuitena etapa del Tour (Macon-Saint-Étienne) després de completar amb èxit una escapada de més de 200 quilòmetres en una etapa de mitja muntanya de gran exigència (set ports). De Gendt, un especialista en grans cavalcades, va escapar-se de sortida amb De Marchi (CCC), Terpstra (Direct Energie) i King (Dimension) però els seus canvis de ritme van posar fi a la paciència i la força dels seus companys d’aventura. De Marchi va resistir al seu costat fins al darrer coll –La Jalliere–, a 12 km de la meta, però allà va treure la bandera blanca.

L’altre triomfador del dia va ser Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step), que va atacar en la rampa final de La Jalliere al costat de Thibaut Pinot (Groupama), i va volar cap a Saint-Étiennee per recuperar el mallot groc a costa de l’italià Ciccone (Trek). Pinot, pletòric, va prendre 26 segons a la resta de favorits i es col·loca en una situació de privilegi, el primer entre els aspirants a la victòria. Ni ell ni Alaphilippe, tot i rellevar-se com si s’acabés el món, van poder atrapar De Gendt, que va sobreviure amb pocs segons fins a la recta final.

Pinot, amb tot, avança Geraint Thomas (Ineos) a la general. El gal·lès va caure abans de l’últim port però amb l’ajuda dels seus companys va poder remuntar posicions i va arribar al costat del grup dels favorits. El més perjudicat pel ritme infernal de persecució amb el qual es van córrer els darrers 60 km va ser Vincenzo Nibali (Bahrain), que a la línia d’arribada va cedir gairebé cinc minuts.

L’EF Education i l’Astana es van quedar sense premi però van ser els equips que més van endurir la cursa. L’objectiu era tombar l’escapada de De Gendt i companyia però el belga, que ja havia guanyat una etapa del Tour al Mont Ventós (2016), va fer honor a la seva llegenda de ciclista indomable i va alçar els braços amb tot mereixement.

L’etapa d’avui començarà amb un port de primera i acabarà amb una llarga baixada a Brioude després del coll de Saint Just (3a).

8a etapa (Macon-St. Étienne)
1r. T. De Gendt (Lotto Soudal) 5h00:17
2n. T. Pinot (Groupama) a 0:06
3r. J. Alaphilppe (Deceuninck) m.t.
4t. M. Matthews (Sunweb) m.t.
5è. P. Sagan (Bora) m.t.
6è. M. Trentin (Mitchelton) m.t.
7è. X. Meurisse (Wanty) m.t.
62è. M. Soler (Movistar) a 8:12
General
1r. J. Alaphilippe (Deceun.) 34h17:59
2n. G. Ciccone (Trek) a 0:23
3r. T. Pinot (Groupama) a 0:53
4t. G. Bennett (Jumbo-Visma) a 1:10
5è. G. Thomas (Ineos) a 1:12
6è. E. Bernal (Ineos) a 1:16
7è. S. Kruijswijk (Jumbo-Visma) a 1:27
8è. R. Urgan (Education First) a 1:38
9è. J. Fuglsang (Astana) a 1:42
10è. E. Buchmann (Bora) a 1:45
48è. M. Soler (Movistar) a 24:25
Muntanya
1r. T. Wellens (Lotto Soudal) 43
2n. T. De Gendt (Lotto Soudal) 37
Punts
1r. P. Sagan (Bora) 204
2n. M. Matthews (Sunweb) 144
Joves
1r. G. Ciccone (Trek) 34h18:22
2n. E. Bernal (Ineos) a 0:53
Equips
1r. Trek-Segafredo 103h29:48
2n. Movistar a 1:39
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)