Ciclisme

Avisa’m quan arribi el 2000

Ciclisme. Remco Evenepoel (Deceuninck) guanya la Clàssica de Sant Sebastià amb 19 anys i es converteix en el vencedor més jove d’una cursa del calendari de l’UCI World Tour

Era el capità de la selecció belga sub-17... De futbol! Desencantat després d’haver fitxat pel PSV Eindhoven i tornar amb 14 anys a l’Anderlecht, Remco Evenepoel (Schepdaal, 25 de gener del 2000) va deixar l’esport amb més seguiment global per practicar l’esport rei a Valònia, amb 17 anys. L’any passat va guanyar de dos en dos –ruta i contrarellotge– els campionats de Bèlgica, d’Europa i del món i, ahir, amb el triomf a la 39a Clàssica de Sant Sebastià, es va convertir en el guanyador més jove d’una cursa de l’UCI World Tour. És tot just el seu primer any com a professional, en el qual ja havia guanyat la Volta a Bèlgica amb una etapa inclosa.

“No m’ho crec, no m’he trobat bé durant la cursa i no sabia com tindria les cames a la pujada. Per a mi era un somni córrer aquesta cursa i guanyar-la algun cop, quan tingués 26 o 28 anys”, va dir a la primera entrevista, al Bulevard de Sant Sebastià.

Història

La Klasikoa del 2019 va ser la primera a incloure una cursa femenina, amb els mateixos premis que la masculina. L’australiana Lucy Kennedy en va ser la vencedora, després de caure en el descens d’un dels quatre ports que tenia el recorregut i tenir també una punxada que semblava descartar-la de la lluita pel triomf. “És la meva segona victòria a la zona després de l’Emakumeen Saria [maig]. M’agraden els recorreguts que preparen aquí, són difícils i els aficionats són increïbles. En l’última pujada és el que m’ha fet seguir”, va dir. També en l’última pujada, en les dures rampes de Murgil, Evenepoel feia embogir l’afició, que no es creia que aquell barbamec que s’havia despenjat del pilot i fins i tot havia dut bidons als companys, ja sense el guanyador del 2018 Julian Alaphilippe –va plegar al quilòmetre 90–, fos el protagonista d’aquella autèntica exhibició.

Superat el sisè i penúltim port, Skujins (Trek) va saltar del cap de cursa que controlava el Movistar amb Antonio Pedrero i Andrey Amador. Remco Evenepoel s’hi va afegir i, els dos, van agafar mig minut a 15 quilòmetres. La diferència augmentava de manera proporcional a l’èmfasi amb què l’exfutbolista demanava col·laboració al letó del Trek, que amb prou feines l’aguantava.

Valverde, que té 20 anys més que Evenepoel, amb Enric Mas (Deceuninck) a roda, va agafar les regnes al darrere però la diferència es mantenia en 45 segons quan els dos del davant ja pujaven entre el públic. El protagonista de la cursa de l’any, amb permís de l’Amstel Gold Race de Mathieu van der Poel, molt més emocionant al desenllaç, es quedava sol a menys de mig quilòmetre per coronar.

Evenepoel va fer-ho amb més de mig minut sobre el grup, incrèdul i sense col·laboració per retallar una diferència que, en el descens, era de 35 segons a 5 quilòmetres.

PRECOCITAT

“Era un somni córrer aquesta cursa i guanyar-la quan tingués 26 o 28 anys”
Clàssica S. Sebastià (227 km)
1r R. Evenepoel (Deceun.) 5h44:27
2n G. Van Avermaet (CCC) a 0:39
3r M. Hirschi (Sunweb) m.t.
4t G. Izaguirre (Astana) m.t.
5è B. Mollema (Trek) m.t.
61è A. Pedrero (Movistar) a 9:56
80è J. Nicolau (Caja Rural) a 17:14
Cursa femenina (126,7 km)
1a L. Kennedy (Mitchelton) 3h38:04
2a J. Ensing (WNT-Rotor) a 0:23
3a P. Rooijakkers (CCC-Liv) a 1:04
38a L. Llamas (Movistar) a 6:47
44a M. Trias (Sopela) a 8:40
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)