Atletisme

Bernat Erta renuncia al mundial de Doha

Atletisme. El lleidatà, actual subcampió d’Europa sub-20, admet que necessita una aturada després de dotze mesos competint al màxim nivell

El velocista lleidatà Bernat Erta (2001, FC Barcelona) és l’actual subcampió d’Europa sub-20 dels 400 m i va aconseguir la plata amb el relleu espanyol dels 4x400 m en l’europeu de pista coberta a Glasgow. Era un dels favorits per formar part del poderós quartet de la federació espanyola en el mundial de Doha (del 28 de setembre al 6 d’octubre), però ha decidit donar per acabada la temporada després de l’europeu de seleccions que es disputa de divendres a diumenge a Bydgoszcz (Polònia): “Hi renuncio per decisió pròpia perquè des de l’agost passat pràcticament no he parat i se’m feia molt difícil tornar ara a agafar la forma durant tant de temps seguit.” Erta tampoc participarà en el campionat d’Espanya i apunta, és clar, al gran objectiu del 2020: els Jocs Olímpics de Tòquio.

El gran moment del 2019 per al jove atleta va ser, doncs, l’europeu sub-20, on va ser subcampió d’Europa i va fer la seva millor marca (46.24), la tercera de Catalunya de tots els temps, rere dues llegendes de la volta a l’estadi a Catalunya: Gaietà Cornet (44.96) i David Canal (45.01). “Vaig complir amb el que m’havia proposat, tot i que l’entrenador [Quim Erta, el seu pare] creu que podria haver fet 45.90 o haver baixat dels 46 segons perquè la marca en les semifinals (46.28) així ho indicava”, assenyala l’atleta. “Aquest és un altre dels objectius, baixar dels 46.00, que em guardo per a la temporada vinent, i per això necessito agafar-me ara les coses més tranquil·lament fins que comenci la pista coberta.”

El salt a la fama d’Erta va tenir lloc el 3 de març del 2019 a Glasgow. L’atleta, amb 18 anys acabats de fer, va discutir el triomf en el relleu dels 4x400 m a Kevin Borlée en una última volta de gran intensitat que es va resoldre a favor del velocista belga per 5 centèsimes. Erta havia arribat gairebé de rebot després d’una lesió d’un altre lleidatà, Aleix Porras. Ara, forma part d’un grup d’atletes de 400 m que no descarta fins i tot assaltar el podi de Tòquio; Bruno Hortelano, Óscar Husillos, Samuel García o Lucas Búa són atletes amb marques inferiors als 45.25. “La competència segur que m’ajudarà, no només a mi sinó a tots els que fem aquesta prova.” En el campionat d’Espanya de federacions Erta va tenir l’honor de guanyar per primer cop Husillos en una cursa dels 400 m, i ara tornarà a formar equip amb ell en el 4x400 d’aquest cap de setmana, juntament amb García, Hortelano, Echeverry i Fernández.

L’EUROPEU

“Estic content per la plata, però el meu entrenador creu que podria haver fet 45.90”

TÒQUIO 2020

“És el meu gran objectiu, tot i que ser en el relleu dels 4x400 serà difícil”

Entre Lleida i els Estats Units

Com altres grans atletes catalans i europeus, Erta ja té sobre la taula ofertes de grans universitats dels EUA que li ofereixen una beca per reforçar els seus equips d’atletisme. La decisió la prendrà aquest any. “He decidit fer el proper curs un any sabàtic d’estudis, però després sí que m’agradaria anar allà, bàsicament perquè tenen molts grups d’entrenament extremadament competitius i grans entrenadors; això a la llarga ajuda tots els atletes”, explica l’atleta, que té pensat fer alguna carrera relacionada amb la innovació tecnològica o el disseny informàtic. L’atleta admet que el grup d’atletes amb el qual va triomfar a Boras –set medalles catalanes– és la combinació d’una generació brillant i la bona feina dels tècnics dels diferents centres d’entrenament. “Amb uns quants coincidim ja des de juvenils en totes les competicions internacionals i el que ens uneix és un cert caràcter guanyador, sortir a competir sense por de ningú.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)