Handbol

Comença el ball

Handbol. El Sarrià obre el curs del debut a plata amb les semifinals de la supercopa contra el Fraikin (19 h)

Sense amistosos previs, el Sarrià comença la temporada del seu debut a la divisió d’honor de plata directament amb un partit oficial contra el Fraikin Granollers. És el corresponent a les semifinals de la supercopa catalana (19 h), que arriba tot just deu dies després que l’equip de Salva Puig, nou entrenador del Sarrià, comencés la preparació. “Ens arriba una mica aviat. Vam començar els entrenaments el dia 7 d’agost i tot just hem fet una setmana i mitja de preparació, però els jugadors hi van arribar molt bé, amb un to físic molt correcte. Això ens ha permès treballar des del primer dia sobre el previst”, assegura el tècnic. “Estem introduint nous conceptes i integrant el treball físic amb el joc. Demà intentarem fer un bon partit tenint en compte totes les circumstàncies”, explica sobre la preparació de l’equip.

L’estrena contra tot un equip Asobal, habitual també en les competicions europees, és, malgrat la poca preparació, tot un regal per al Sarrià, que jugarà davant de la seva afició. “La gent veurà un equip d’alt nivell, i a sobre a casa. Encara que arribi en plena pretemporada, no deixa de ser un partit oficial, i sortirem a competir.” L’últim precedent entre els dos equips és el de les semifinals de la mateixa competició fa dues temporades, en un partit en què els vallesans es van imposar per 26 a 29.

Salva Puig és conscient que les possibilitats que el Sarrià té de guanyar són poques –a més de ser un equip de categoria superior, el Fraikin Granollers acumula més rodatge aquesta pretemporada–, però no per això el seu equip deixarà de buscar la victòria. “Coneixem el nivell del rival. Ens hem de marcar petits reptes i parcials. Hem d’anar minut a minut i intentar arribar al final del partit amb possibilitats de competir per la victòria”, assenyala l’entrenador del Sarrià.

Dia d’estrenes

El partit no només suposarà l’estrena de l’equip tècnic a la banqueta del Sarrià, sinó també la dels quatre jugadors fitxats per reforçar l’equip en el debut a plata: Isaac Alemán, Pau Palacios, Roc Segarra i Gerard March, aquest últim ja amb passat al Sarrià. La integració d’aquests jugadors va pel bon camí, segons comenta Puig: “March ja coneixia el club. Els altres tres jugadors s’estan integrant bé. És una època de conèixer-nos tots plegats: jugadors amb entrenadors i jugadors entre si. És complicat en el sentit que hi ha molta càrrega física i els jugadors van cansats, amb les cames que no van gaire ràpides. Però a nivell d’integració i d’assolir conceptes nous els jugadors nous ho estan fent bé.”

El partit entre el Sarrià i el Fraikin Granollers, que serà retransmès en streaming pel canal de YouTube de la Federació Catalana d’Handbol, obrirà les semifinals de la supercopa catalana. L’equip que el guanyi s’enfrontarà al vencedor de la segona semifinal, que jugaran la Roca i el Barça Lassa dimarts (20.30 h). La final es jugarà al pavelló de Les Comes d’Igualada el divendres 23 d’agost (21 h), després de la final femenina, i serà retransmesa en directe per Esport 3.

SALVA PUIG

El partit arriba aviat, però els jugadors van arribar amb bon to físic. Això ens ha permès treballar sobre el previst des del primer dia
Els jugadors nous s’estan integrant bé. És una època de conèixer-nos tots plegats: jugadors amb entrenadors i jugadors entre si
Coneixem el nivell del rival. Hem d’anar minut a minut i intentar arribar al final del partit amb possibilitats de guanyar

“Xampany per a tothom”, fa gairebé 36 anys

El Sarrià ja sap què és guanyar el Granollers. Ho va aconseguir el 22 de setembre del 1983 –farà 36 anys d’aquí a un mes– en l’anada de les semifinals de la lliga catalana d’handbol, en un partit en què el porter Teixidor va ser la clau en la victòria del Sarrià (27-25). “Un dels artífexs del triomf va ser el porter Teixidor, que ho aturava quasi tot”, explica la crònica del diari El Punt de l’endemà. Els jugadors d’aquell equip seran homenatjats durant la mitja part del partit d’avui. Curiosament, qui dirigirà avui el Sarrià, Salva Puig, tenia el seu pare, Jaume Puig, jugant amb el Granollers. Va fer sis gols, però no va poder ajudar el seu equip a aconseguir la victòria. “Els homes de Raga potser estaven un pèl massa relaxats i, quan van voler reaccionar, el nerviosisme, l’actuació arbitral, l’esperit de lluita del Sarrià i l’ajut del seu públic no els van permetre decantar la balança”, explica la mateixa crònica. Al final hi va haver invasió de pista per part dels aficionats del Sarrià i “xampany per a tothom.” El Granollers, però, va aprendre la lliçó i en la tornada a la pista vallesana el Sarrià en va sortir esquilat amb un 41 a 21.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)