Més esport

Menys equips catalans a les màximes lligues femenines

Poliesportiu. De les deu principals competicions estatals de clubs, sis mantenen els equips, el waterpolo en guanya un, però el bàsquet, el futbol sala i el tennis de taula en perden un

Els equips catalans han perdut presència en les màximes categories de les lligues estatals femenines dels deu principals esports. La temporada passada hi va haver 35 representants de Catalunya i aquesta n’hi ha dos menys, 33. En la majoria de les lligues, sis de deu, s’ha mantingut el nombre d’equips catalans que hi havia la temporada passada. Aquestes sis màximes categories dels sis esports són: la primera divisió de futbol, la divisió d’honor d’handbol, la superlliga de voleibol, l’OK Lliga d’hoquei sobre patins, la divisió d’honor de rugbi i la divisió d’honor d’hoquei sobre herba. De les deu principals lligues femenines, només en una s’ha incrementat en un equip la participació catalana. En la divisió d’honor de waterpolo la novetat serà el CN Catalunya, que va perdre la promoció d’ascens a la divisió d’honor amb el Moscardó però que ha ocupat la plaça i ha pujat després de la renúncia de l’equip madrileny.

En tres esports s’ha perdut un representant català a l’elit. En la Lliga Femenina de bàsquet l’Snatt’s Sant Adrià va baixar la temporada passada, mentre que en la primera divisió de futbol sala també va perdre la màxima categoria estatal el Femisport Palau. En la superdivisió femenina de tennis de taula el Balaguer Villart Logístic va baixar i el Suris Calella va renunciar a la màxima categoria. Per contra, el Reus Ganxets Miró va aconseguir pujar en la fase d’ascens a la superdivisió.

LA DADA

33
equips
catalans jugaran a les màximes lligues estatals femenines aquesta temporada
Futbol
Primera divisió
2 catalans de 16 participants, es manté igual.
FC Barcelona i RCD Espanyol.
Bàsquet
Lliga Femenina
2 catalans de 14 participants, se’n perd un.
Spar Citylify Girona i Cadí la Seu.
Handbol
Divisió d’honor
1 català de 12 participants, es manté igual.
KH-7 Granollers.
Futbol sala
Primera divisió
1 català de 16 participants, se’n perd un.
Penya Esplugues AE.
Waterpolo
Divisió d’honor
8 catalans de 10 participants, se’n guanya un.
Astralpool Sabadell, CN Sant Andreu, CN Mataró, CE Mediterrani, CN Rubí, CN Terrassa, CN Sant Feliu i CN Catalunya.
Voleibol
Superlliga
2 catalans de 12 participants, es manté igual.
Barça CVB i DSV Sant Cugat.
Hoquei sobre patins
OK Lliga
9 catalans de 14 participants, es manté igual.
Generali Palau, Manlleu Magic Studio, Stern Motor Voltregà, CP Vila-sana, Cerdanyola CH, CHP Bigues i Riells, CP Vilanova, Girona CH i PHC Sant Cugat.
Rugbi
Divisió d’honor
1 català de 8 participants, es manté igual.
INEF l’Hospitalet.
Hoquei herba
Divisió d’honor
5 catalans de 10 participants, es manté igual.
Junior FC, Club Egara, RC Polo, CD Terrassa i Atlètic Terrassa.
Tennis de taula
Superdivisió
2 catalans de 10 participants, se’n perd un.
Girbau Vic i Reus Ganxets Miró.

En les competicions europees

Els equips catalans tindran una bona representació en les competicions europees en aquesta campanya. El Barça disputarà una temporada més la lliga de campions de futbol, mentre que l’Spar Citylift Girona torna a l’Eurolliga de bàsquet, la màxima competició, i el Cadí la Seu debutarà a Europa disputant l’Eurocup. També s’estrenarà en competició europea el KH-7 Granollers, que jugarà la Challenge Cup d’handbol. En waterpolo l’Astralpool Sabadell, el Sant Andreu, el Mataró i el Mediterrani disputaran l’Eurolliga, mentre que també estaran a la màxima competició europea d’hoquei sobre patins, la lliga europea, el Generali Palau, el Manlleu Magic Studio i l’Stern Motor Voltregà. El Girbau Vic, habitual de la segona competició europea de tennis de taula, jugarà per primera vegada la lliga de campions, mentre que el Junior FC també es va classificar per a la competició continental d’hoquei sobre herba. El Barça CVB tenia una plaça per a la competició europea de voleibol d’aquesta temporada però hi ha renunciat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)