Handbol

El Barça passa com un cicló pel pavelló de la Roca

Handbol. L’equip blaugrana fa evident la diferència de categoria i condició física i es classifica per a la final de la supercopa catalana després de golejar el conjunt vallesà a còpia de contraatacs

LA ROCA 19 BARÇA 46

AVANNUBO BM LA ROCA:González; Casas (1), Mainar, Catafal (1), Manzano (6), Blanes (6), Pérez –set inicial–; O. Castillo (2), Rubio (1), Cisse (1), G. Castillo (1), Blanco, Gesa (p.s.), Mesas, Villamuera i Pineda.BARÇA:Moller; Serdío (1), Aleix (8), Petrus (1), Dolenec (6), Pascual (8), Pálmarsson (1) –set inicial– Gonzalo (p.s.), Entrerríos (2), Sorhaindo (1), Andersson (2), Ariño (1), Diocou (8), N’Guessan (4), Cindric (2), Pujol, Roca (1) i Rosell.PARCIALS:1-4, 4-8, 6-11, 7-17, 8-22, 10-26; 14-28, 15-31, 16-35, 18-39, 19-42 i 19-46.ÀRBITRES:Escoda i Sánchez. Exclusions: Rubio (49’), Pineda (50’) i G. Castillo (52’), per part de la Roca; i Serdío (8’) i Petrus (43’), per part del Barça.COMENTARI:L’entrenador del Barça Xavi Pascual va deixar fora de la convocatòria per descansar Tomàs, Mem i Fàbregas, i va convocar cinc jugadors del filial: Diocou, Pascual, Pujol, Rosell i Roca. Precisament, Pujol i Rosell van debutar en partit oficial amb el Barça, com els dos fitxatges del curs, Cindric i Serdío.

La diferència tècnica i física era considerable, però l’Avannubo la Roca va respondre molt dignament a l’embat de rebre el totpoderós Barça, tercer de la lliga de campions, en la segona semifinal de la supercopa de Catalunya. L’equip blaugrana, que a la mitja part ja havia fet els deures (10-26), jugarà la final clàssica de la festa de l’handbol català contra el Fraikin BM Granollers, divendres (21 h) al Pavelló de Les Comes, a Igualada.

El Pavelló Nou de la Roca va quedar petit per acollir tots els aficionats que volien de veure de prop els jugadors locals contra un dels conjunts més potents del continent. La jornada, a més, tenia el seu caràcter solidari perquè el preu de l’entrada (5 euros) anava destinat a la lluita contra el càncer infantil. Una gran iniciativa que va tenir una resposta de públic magnífica. En el terreny esportiu no hi va haver gaire història. Més enllà del salt qualitatiu –la Roca milita a primera estatal–, es va notar la diferent condició física. El Barça, que va iniciar els entrenaments el 2 d’agost i ja havia jugat dos amistosos de primer nivell contra el Kiel i el Montpeller, venia molt més rodat. La Roca, en canvi, va encetar la pretemporada dimarts i els últims minuts de totes dues parts se li van fer eterns. Així, l’equip de Josep Morales va resistir durant un quart d’hora (6-10), però a partir d’aquí les aturades de Kevin Moller i les sortides al contraatac van ser un autèntic malson per a l’equip vallesà, que va arribar a la mitja part amb un parcial desfavorable de 10-26. Els extrems van ser els més beneficiats d’un ritme de joc vertiginós i en aquest sentit van destacar Aleix Gómez, i els jugadors del filial Àlex Pascual i Mamadou Diocou, tots tres amb vuit gols cadascun.

Després de la represa, es va mantenir la tònica, tot i que l’equip de Xavi Pascual, amb més minuts per als joves del planter, va rebaixar el seu encert anotador, ateses les bones intervencions dels dos porters locals, Miquel González i Xavier Gesa, procedent del planter blaugrana. El parcial del segon temps va ser de 9-20. Com si es tractés d’un tercer temps, els jugadors del Barça no van abandonar el pavelló fins després d’una bona estona signant autògrafs i fent-se fotos amb els joves aficionats de la Roca en un partit per recordar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)