Ciclisme

Calma, que ve la tempesta

Ciclisme. Sam Bennett (Bora) guanya amb molta autoritat el primer dels sis finals ajustats que s’esperen en la Vuelta, el segon dels quals és avui, en una etapa que es preveu passada per aigua

Alacant va viure ahir una autèntica festa de Sant Patrici, el patró irlandès, amb el triomf de Sam Bennett (Bora) en un esprint en què no va tenir cap rival que li discutís ni la roda, d’un costat, i la presència per segon dia de Nicolas Roche (Sunweb) a la cerimònia dels podis per rebre el mallot de líder de la general, per l’altre. “Em fa feliç que Nicholas Roche i jo donem als aficionats irlandesos motius d’alegria”, va dir el primer vencedor d’una etapa amb el mallot de campió d’Irlanda. “Has de guanyar demà”, afirma Roche que li va dir a Bennett, abans d’ahir per missatges del mòbil. “És molt especial que hagi guanyat mentre jo lidero la general”, deia el mallot vermell.

Un dia tranquil per als corredors de la Vuelta, el primer després de l’accidentada CRE de dissabte i la inquieta primera etapa en línia d’abans-d’ahir, en què estava fixat per als velocistes. Tant va ser així, que Fernando Gaviria (UAE) fent figa al segon port de tercera del dia– Tibi, a 40 quilòmetres per acabar– va ser una de les poques coses dignes de ser mencionades. L’altra, els 3 segons de bonificació de Sergio Heredia (Education First), la següent joia emergent del ciclisme colombià, en un esprint intermedi en què Primož Roglic va esgarrapar-ne un. Abans, Ángel Madrazo i Diego Rubio (Burgos) i Héctor Sáez (Euskadi) havien justificat la presència dels seus equips convidats a la Vuelta, en una escapada que moria a Tibi amb el líder de la muntanya assegurant-se, també un dia més, la seva presència al protocol del final d’etapa.

“No hi ha gaires ocasions per als velocistes i si no hagués guanyat pràcticament m’hauria hagut d’esperar fins a l’última setmana”, deia Bennett. El d’avui és el següent final apte per als especialistes a l’esprint. Queden Igualada després del pas per Montserrat la setmana que ve i tres més com a màxim –Oviedo (14a), Guadalajara (17a) i Madrid l’últim dia–. Però el temporal de llevant que ha de començar a marcar el final de l’estiu, al litoral, pot afectar l’etapa d’avui, amb el port de l’Oronet, a 45,6 quilòmetres del Puig, com l’obstacle a salvar pels candidats a endur-se l’etapa.

Etapa 3 (188 km)
1r Sam Bennett (Bora) 4h25:02
2n Edward Theuns (Trek) m.t.
3r Luka Mezgec (Mitchelton) m.t.
4t Jon Aberasturi (Caja Rural) m.t.
37è Marc Soler (Movistar) m.t.
77è David de la Cruz (Ineos) m.t.
152è Ant. Pedrero (Movistar) a 0:22
General (401 km)
1r Nicolas Roche (Sunweb) 9h51:14
2n Nairo Quintana (Movistar) a 0:02
3r Rigoberto Uran (Ed. First) a 0:08
4t Mikel Nieve (Mitchelton) a 0:22
5è M.Á. López (Astana) a 0:33
6è Primož Roglic (Jumbo) a 0:35
7è Sergio Higuita (Ed. First) a 0:37
34è David de la Cruz (Ineos) a 2:04
70è Ant. Pedrero (Movistar) a 4:16
96è Marc Soler (Movistar) a 10:03
Regularitat
1r Nairo Quintana (Movistar) 25 punts
2n Sam Bennett (Bora) 25 p.
3r Nicolas Roche (Sunweb) 20 p.
Muntanya
1r Ángel Madrazo (Burgos) 14 punts
2n Alejandro Valverde (Movistar) 5 p.
Joves
1r M.Á. López (Astana) 9h51:47
2n Sergio Higuita (Ed. First) a 0:04
3r A. Aranburu (Caja Rural) a 0:37
Equips
1r Team Sunweb 29h06:18
2n EF Education First a 0:02
3r Movistar Team a 0:06
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)