Tennis

Sèrbia és la primera campiona de la copa ATP

Tennis. Derrota Espanya en la final per 2-1 en imposar-se en el partit de dobles definitiu. Nadal perd el duel contra Djokovic i renuncia al doble

Sèrbia va guanyar la primera edició de la copa ATP que s’ha disputat a Austràlia i estrena el palmarès d’aquesta nova competició. Els conjunt serbi va derrotar Espanya en la final per 2-1, i va aconseguir el títol remuntant un 0-1 i imposant-se en el doble. Roberto Bautista va avançar l’equip espanyol en superar Dusan Lajovic per 5-7 i 1-6 en el primer individual, però Rafael Nadal va perdre el segon contra Novak Djokovic per 6-2 i 7-6 (4). El manacorí va renunciar a jugar el doble perquè no tenia forces i Novak Djokovic i Viktor Troicki van derrotar per 6-3 i 6-4 Pablo Carreño i Feliciano López.

En el primer partit de la final Roberto Bautista es va mostrar molt sòlid en el seu joc i molt segur en les seves decisions. Va començar fort amb un 0-3 i trencant el servei de Dusan Lajovic, però després va veure com el serbi li tornava el break i empatava (3-3). El castellonenc es va refer i va tornar a buscar trencar el servei del seu rival, ho va aconseguir en el dotzè joc i es va emportar el primer set (5-7). En la segona màniga l’inici va ser encara millor, amb dos trencaments i un 0-4 en el marcador que va encarrilar molt bé el partit. Roberto Bautista no va donar cap possibilitat al seu rival, va guanyar el segon set (1-6) i va sumar el primer punt per a l’equip estatal.

Els dos grans

El duel entre el número u mundial i el número dos va ser favorable a Novak Djokovic, que va empatar la final. El serbi va jugar molt bé i va aprofitar les seves ocasions per superar Rafael Nadal. En el primer set el manacorí va perdre el servei en el primer joc i a partit d’aquí el serbi va dominar. Novak Djokovic va guanyar el seu servei amb comoditat i Rafael Nadal no va tenir cap possibilitat de trencament. Un nou break en el sisè joc va facilitar el triomf del serbi en el primer set per 6-2. En el segon el número u mundial va millorar la seva sacada i el número dos es va mantenir ferm. Es van veure punts espectaculars entre els dos millors del món. En el sisè joc Rafael Nadal va tenir cinc boles per trencar el servei del seu rival, però no ho va poder fer i es va arribar al tie-break. Novak Djokovic va guanyar per 7-6 (4).

Pablo Carreño i Feliciano López van trencar el servei dels serbis en el primer joc del doble i es van situar amb un 1-3, però Novak Djokovic i Viktor Troicki van reaccionar i van guanyar el primer set per 6-3. En el segon els serbis van trencar el servei dels espanyols en el primer joc, van mantenir el seu servei, es van imposar per 6-4 i van guanyat el partit i el títol.

EL PROTAGONISTA

He jugat massa els últims dies. El meu nivell d’energia és més baix de l’habitual. He jugat partits molt llargs