El Sabadell es perpetua

L’amfitrió obté a Can Llong el seu quart títol de copa seguit i el dotzè de les tretze últimes edicions en un curs de transició jugant amb ofici una final dramàtica contra l’emergent Terrassa resolta en la tanda de penals

TERRASSA 5 (3) SABADELL 5 (4)

CN TERRASSA:Domene, Peña, Panicello, Ortiz (2), Cantero (1), Cardona, Rodríguez, Montoya, Cuenca, Samper, Domènech, Leitón (2) i Tamayo.ASTRALPOOL SABADELL:Ester, Ortiz (2), Rión, Ariño, Morell, Pérez, Cordobés (1), García (1), Forca, Prados, Tankeeva, Barzón (1) i Farré.PARCIALS:1-2, 3-2, 1-1 i 0-0.ÀRBITRES:Francesc Xavier Buch i Carla Martín. Van eliminar per 3 exclusions Marina Cordobés, del Sabadell.

L’Astralpool Sabadell va derrotar ahir el CN Terrassa en els penals en la final de copa jugada a Can Llong després que el temps reglamentari finalitzés amb taules (5-5) i allarga la seva hegemonia en un any de transició. El conjunt de David Palma revalida el títol, el setzè del seu palmarès en 34 edicions, el quart seguit i el dotzè en les tretze últimes edicions. El Terrassa, que s’ha reforçat amb les exjugadores del Sabadell Bea Ortiz i Paula Leiton de pals de paller, hauria apuntalat el nou projecte estrenant-se en la seva tercera final.

Cordobés va fer avançar el Sabadell i Leitón va empatar abans que la capitana Maica García, MVP de la final, tornés a posar al davant les de Palma amb un llançament exterior (1-2, 6’). El Sabadell es va escapar gràcies a un afortunat gol de Mati Ortiz (1-3). Leitón va fer el 2-3 i Mati Ortiz va respondre amb el 2-4. Però dos gols consecutius de les egarenques Cantero i Bea Ortiz van empatar la final (4-4). Barzón va establir el 4-5 i Bea Ortiz, de penal, va empatar (21’). Cap dels dos conjunts va marcar en un quart parcial dramàtic, tot i que Garcia va tenir el gol decisiu a les seves mans. La portera de 19 anys Domene, però, va fer una aturada fabulosa. En l’atac següent, la jugadora del Terrassa Domènech es va quedar sola davant d’Ester, però la pilota se li va esmunyir de les mans. El darrer cartutx del Terrassa va ser un tir de Montoya contra el pal quan faltaven setze segons. En el darrer atac, Ariño (Sabadell) també va enviar la pilota al travesser.

En els penals, els dos errors del Terrassa protagonitzats per Peña i Domènech el van condemnar tot i que Domene li va aturar el penal a Morell. Forca va llançar el cinquè i decisiu i no va perdonar. Abans havien marcat Garcia, Pérez i Ariño. El campió d’Europa aixecava un nou títol.

Un altre dels grans dèficits de les egarenques va ser l’escassa capacitat de resolució en les superioritats –el Sabadell, de fet, tampoc no va estat gaire fi en aquesta faceta, però una mica millor–en un partit en què les defenses, i sobretot les porteres Ester i Domene, generacionalment antagòniques, van ser superiors a uns atacs excessivament viscerals i en què sovint va faltar fluïdesa en la circulació. Amb ofici, el Sabadell va saber resistir a la segona exclusió de Garcia tot just en el segon parcial. La potent boia va haver de descansar més minuts del compte però va saber aguantar fins al final del partit tot i els intents estèrils i lògics del Terrassa de provocar la seva tercera i definitiva exclusió.

Ha estat un triomf molt difícil que ens dona un plus de motivació per afrontar la lliga