Més esport

Els Jocs mantindran les mateixes dates el 2021

Olimpisme. La competició olímpica de Tòquio serà del 23 de juliol al 8 d’agost, mentre que la paralímpica es disputarà del 24 d’agost al 5 de setembre

Els organitzadors dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020 van posar fi ahir al debat sobre les noves dates i finalment es disputaran entre el 23 de juliol i el 8 d’agost de 2021, calcant pràcticament els mateixos dies previstos abans de l’ajornament d’un any. De fet, s’avancen un dia perquè la inauguració coincideixi amb un divendres. Els Jocs Paralímpics es disputaran del 24 d’agost al 5 de setembre. Així ho va anunciar en roda de premsa el president del comitè organitzador, Yoshiro Mori, poc després de conversar telefònicament amb el president del Comitè Olímpic Internacional, Thomas Bach.

Després de consultar les federacions i els organismes pertinents i d’analitzar els pros i els contres, els organitzadors van apostar per les dates estiuenques en comptes de les primaverals. Segons Yoshiro Mori, “els atletes disposaran de temps suficient per als preparatius i per reajustar els seus calendaris”. Un altre argument de pes és la voluntat que els Jocs coincidissin amb un període habitual de vacances. Mori no amaga que d’aquesta manera també es guanya temps perquè es recuperi la normalitat després de la pandèmia de la Covid-19: “Atesa la situació del coronavirus, també pensàvem que era millor que els Jocs fossin a l’estiu.” Unes paraules que poc després van ser ratificades per Thomas Bach: “Treballant amb el comitè organitzador i els governs de Tòquio i Japó podem superar aquest desafiament. La humanitat es troba en un moment obscur i Tòquio 2020 [es manté aquest nom] pot ser la llum al final del túnel.”

Canvis en els mundials d’atletisme i natació

Les noves dates dels Jocs han estat ben rebudes per les federacions internacionals d’atletisme (World Athletics) i de natació (FINA), tot i que els obligarà a canviar del calendari del mundial d’Eugene (del 6 al 15 d’agost) i de Fukuoka (del 16 de juliol a l’1 d’agost), respectivament. La federació d’atletisme ja treballa a traslladar el mundial al 2022, tot i que aleshores podria trastocar el calendari d’aquí a dos anys amb els Jocs de la Commonwealth de Birmingham (del 27 de juliol al 7 d’agost) i els Jocs Europeus de Munic (de l’11 al 21 d’agost) a l’horitzó. La FINA obrirà un període de consultes per trobar la solució més adequada per a la competició de Fukuoka.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)