Waterpolo

Mor Yasuji Fusano, als 80 anys

Natació. Porter de la selecció japonesa de waterpolo, va entrenar sis anys el CN Banyoles amb qui va pujar a 1a divisió els anys 70 i, després, es va convertir en una institució al CN Lloret

La natació gironina ha perdut un dels seus referents històrics, Yasuji Fusano (1940). Porter de la selecció japonesa de waterpolo, va entrenar el Club Natació Banyoles entre el 1972 i el 1978 i va pujar l’equip banyolí a la màxima categoria estatal, la Primera divisió. Tot i estar només sis anys a la capital del Pla de l’Estany, on també va ser entrenador a la secció de natació, hi va deixar una gran petjada i hi va seguir vinculat mitjançant la Travessia a l’Estany, que feia cada any i fins i tot l’any passat. Aquest dissabte el club banyolí li tenia preparat un homenatge per celebrar els seus 80 anys, al costat de moltes de les persones amb qui va compartir aquella etapa els anys 70.

Fusano va arribar a Lloret de Mar els anys 60. El 1966 quan estudiava a Alemanya i hi jugava en un equip, en unes vacances d’estiu a Granada, va conèixer la dona –lloretenca– amb qui es va casar dos anys després. A la localitat selvatana va ser un dels fundadors del club de natació –va ser-ne entrenador i director esportiu molts anys i, després, assessor. També, va impulsar la tradicional travessia de la badia de Lloret de Mar.

Fa un any li van posar el seu nom al carril número 5 de la Piscina de Lloret, el més ràpid, per recordar la persona que probablement, ha ensenyat a nedar a més persones de tot el municipi. “La gent em deia que estava boig, que nedar al mar era perillós… Però jo pensava el contrari, la bogeria era no gaudir del plaer de nedar en un mar i una costa tan meravellosos” va dir el 2018 en el 50è aniversari de la seva arribada.

Yasuji Fusano va recollir la Medalla de l’Esport de la Generalitat el 2014 per la dedicació a la natació i al waterpolo. També va rebre el premi Forjador de Lloret de Mar, considerat un dels més importants de la vila.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)