Tennis

L’històric Wimbledon també queda cancel·lat

Tennis.

L’All England Lawn Tennis and Croquet Club (AELTC) i el comitè de gestió del campionat han anunciat avui que el torneig de Wimbledon previst del 29 de juny al 12 de juliol no es jugarà l’estiu vinent i que es posposa fins el 2021 –del 28 de juny a l’11 de juliol –per culpa de la pandèmia de coronavirus. El llegendari Grand Slam sobre herba és el torneig més antic del món amb 133 edicions disputades des que va arrencar el 1877. Es va suspendre per darrera vegada el 1945, fa tot just 75 anys, a causa de la segona guerra mundial. De fet totes les cancel·lacions de la seva història havien estat provocades fins ara pels conflictes bèl·lics. Primer es va deixar de jugar quatre edicions entre el 1915 i el 1918 per la primera guerra mundial. Tampoc no es va jugar entre el 1940 i el 1945 amb motiu de la segona guerra mundial.

El darrer campió de Wimbledon va ser el serbi Novak Djokovic, que va aixecar el seu cinquè títol en el torneig superant el suís roger Federer en una final maratoniana a cinc sets. En noies, la romanesa Simona Halep va batre la nord-americana Serena Williams.

El torneig de Wimbledon és l’únic dels quatre Grand Slams que té una assegurança contra pandèmies, el que cobriria les pèrdues per venda d’entrades i drets televisius.

L’AELTC, recinte on s’ubica el torneig, minimitzaria amb aquesta assegurança les pèrdues d’un torneig que genera anualment en ingressos més de 250 milions de lliures, amb un benefici abans d’impostos de gairebé 4,5 milions. Segons mitjans anglesos, l’assegurança cobriria gran part d’aquestes pèrdues, permetent la supervivència de l’torneig en el futur i donant continuïtat a l’aportació que l’All England Club fa a la federació anglesa.

Aquesta és una de les raons que Roland Garros va argumentar per traslladar unilateralment el torneig al setembre. La cancel·lació d’Grand Slam parisenc suposaria un dur cop per al tennis de formació a França, segons va exposar a L’Equipe el director financer de la federació francesa de tennis.

L’assegurança de Wimbledon permetria mantenir el suport a la federació anglesa i al tennis de base al Regne Unit.

Amb els drets televisius i la venda d’entrades cobertes, les majors pèrdues arribarien del marxandatge i de la venda de menjar, entre ella, les famoses maduixes amb nata líquida de Wimbledon.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)