Esport i política

Jornada de portes obertes

El CAR de Sant Cugat reprèn l’activitat després de dos mesos amb estrictes mesures higièniques i amb només el 30% dels esportistes habituals

Els entrenaments són per torns i la residència i el menjador estan tancats

Controls de temperatura, revisions mèdiques, entrenaments per torns i individualitzats, ús de mascaretes i estrictes mesures higièniques. Aquestes van ser les rutines del primera dia al Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat després de més dos mesos d’inactivitat per la crisi sanitària de la Covid-19. La primera jornada de portes obertes, amb un centenar d’esportistes d’alt nivell –un 30% del que és habitual–, va fer la sensació de primer dia d’escola, de retrobaments de companys d’entrenament i de moltes ganes de reprendre l’activitat esportiva. Els practicants dels esports aquàtics són segurament els que han patit més la inactivitat i ahir no van faltar a la cita des dels nedadors en línia, de natació artística i els jugadors i jugadores de la selecció de waterpolo, a més dels nedadors paralímpics. S’hi va poder veure també especialistes de motor, tennis, diferents modalitats de l’atletisme i pentatló modern. La idea és que durant la setmana es vagin incorporant tots els grups i els esportistes previstos.

Ganes d’aigua

“Tenia la sensació com si peséssim 20 quilos més del que pesem, però ens ha anat molt bé. Després de dos mesos sense nedar, estem molt contentes”, explica Roser Tarragó, que va formar part d’un dels dos grups de jugadores de la selecció espanyola de waterpolo. Vuit van entrenar-se pel matí –les van dividir pel número del casquet– i les altres vuit per la tarda. “He fet cinc sèries de 10 minuts de natació contínua. Tot al centre és molt restringit i la sensació és estranya, però penso que ho estan fent molt bé”, afegeix la jugadora mataronina del CE Mediterrani, que també va passar la revisió mèdica. Tal i com marca el protocol, de moment les waterpolistes s’hauran de conformar en nedar, sense poder-se entrenar en equip. “Tenim la sort de ja està classificades per als Jocs i hem començat de manera molt tranquil·la. Després de tant de temps sense entrenar-se la qüestió és evitar lesions”, sentencia.

Entre els atletes s’hi va poder veure el marxador Jesús Ángel García Bragado, que després de passar un reconeixement mèdic va haver d’anar a l’Hospital de Terrassa perquè li fessin un test PCR. “Fins que no tingui els resultats, no tindré l’autorització per entrar al CAR”, va explicar. García Bragado s’havia mostrat crític amb les franges horàries per fer esport perquè, considera, que incrementa el risc de contagi. En tot cas, el sentiment generalitzat entre els esportistes era d’alegria i agraïment per poder tornar a l’activitat. “Era un dia que esperàvem tots. Quan m’he llevat fins i tot estava nerviosa. Això és com casa meva i tenia moltes ganes de tornar”, remarcava la velocista Cristina Lara. D’altra banda, els germans Marcel i Gerard Granollers van poder disposar de les quatre pistes de tennis per poder pilotejar ells dos sols.

El CAR comença així a recuperar certa normalitat després de dos mesos de tancament per la crisi del coronavirus. En els seus trenta anys d’història, el centre no havia tancat mai més d’un parell de dies. De moment, el CAR no obrirà ni la residència ni el servei del menjador, i cada esportista s’entorna cap a casa després de cada entrenament.

ELS PROTAGONISTES

Era molt important que aquestes instal·lacions poguessin reobrir per als atletes
Meritxell Budó
consellera de la presidència i portaveu del govern
Tot al centre és molt restringit i la sensació és estranya, però penso que ho estan fent molt bé
Roser Tarragó
jugadora de waterpolo
Era un dia que esperàvem tots. Quan m’he llevat fins i tot estava nerviosa. Això és casa meva
Cristina Lara
atleta

Visita de la consellera Meritxell Budó

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, acompanyada del secretari general de l’Esport i l’Activitat Física, Gerard Figueras, i del director del CAR, Ramon Terrassa, va visitar el centre durant el matí. Budó assegura que “era molt important que aquestes instal·lacions poguessin reobrir, tot i les limitacions d’aforament, perquè els nostres atletes poguessin començar a entrenar”. Des de la Generalitat es va proposar la setmana passada al govern central que, en l’evolució de la fase 0 a Barcelona ciutat i la zona metropolitana nord i sud, el CAR i els centres de tecnificació de la Generalitat poguessin obrir i finalment els ho van autoritzar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)