Atletisme

Guerrero esmicola el rècord de 2.000 m a Olot

Atletisme. La banyolina, amb un registre de 5:41.30, rebaixa per més de 6 segons l’antiga plusmarca espanyola de Júlia Vaquero (5:47.81)

Esther Guerrero ha reprès l’activitat atlètica postcofinament per la porta gran, superant un rècord d’Espanya amb més de 24 anys de vigència. En una reunió organitzada conjuntament pel CA Olot i el CN Banyoles a la capital garrotxina, la migfondista del New Balance va córrer els 2.000 m en 5:41.30, rebaixant per més de 6 segons la plusmarca estatal, en poder de la gallega Julia Vaquero (5:47.81), des del 10 de juliol de 1996 a Niça. Més accessible era la plusmarca catalana, que posseïa la llegendària Carme Valero (6:04.79), des del 3 de setembre de 1985 a Santander.

La seva germana Marina Guerrero va marcar el ritme inicial fins als 800 m (2:17) i a partir d’aquí la gran de la nissaga va emprendre la cursa en solitari contra el cronòmetre. El pas pels 1.000 m va ser de 2:51. La deixeble de Joan Lleonart va saber mantenir el ritme en les dues últimes voltes i amb l’impuls dels aficionats va esprintar en el tram final fins a aturar el cronòmetre en els 5:41.30. Tot i les circumstàncies excepcionals del moment, Guerrero ha evidenciat que es troba en forma en un dels seus santuaris d’entrenament. La setmana vinent té previst fer un control de 1.000 m en aquest mateix escenari i a l’agost, si és possible, mirarà de competir en algun míting europeu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)