Ciclisme

Annemiek Van Vleuten guanya la primera cursa del nou calendari UCI

Ciclisme. La campiona del món de ruta, s’endú el triomf en una clàssica en què només 15 dels 25 equips inscrits han sortit per la confusió en el protocol sanitari

Annemiek Van Vleuten (Mitchelton Scott) és la vencedora de la Emakumeen Nafarroako Klasikoa (1.1), la cursa que reobria el calendari UCI femení i que ha estat marcada pel desgavell amb els protocols sanitaris. Només 15 dels 25 equips inscrits, entre els quals el gironí Massi-Tactic –l’únic català a la categoria– han pres la sortida.

La UCI no permet córrer sense proves PCR de corredores i tècnics amb resultats negatius–molts equips desconeixien la norma– i, entre els capdavanters com el CCC-LIV, l’augment dels casos postius les darreres hores a Navarra ha estat el motiu per no sortir.

L’organització de la prova ha posat en contacte els equips afectats amb la Clínica Universitària de Navarra per facilitar els tràmits als equips que volguessin sotmetre’s a la prova i córrer aquest divendres a la segona cita del calendari, la Clásica Femenina Navarra.

Sense rival ni distància

La campiona del món ha atacat a quatre quilòmetres de l’arribada d’una clàssica amb 118,3 km i ha deixat sense opcions la resta de corredores, després de 3h32:51. La balear Mavi Garcia (ALE) ha estat segona a 18 segons. En la línia de meta el públic s’abraonava a les tanques de protecció picant-les per fer soroll en la imatge típica dels finals d’etapa, prèvia a l’esclat de la crisi i, és clar, sense cap seguretat sanitària.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)