Atletisme

Redondo supera Castells en martell en l’estatal de Moratalaz

Atletisme. La gavanenca obté el seu segon títol de campiona d’Espanya i s’imposa a la torrenca, que aspirava a la seva dissetena victòria

Laura Redondo (FC Barcelona) venia avalada per la millor marca del curs (69,02 m) i ho ha ratificat amb el seu segon títol estatal (2015) amb un registre de 68,12, assolit en el seu segon intent en la prova disputada a Moratalaz. Amb la victòria, la gavanenca ha frustrat el repte de la torrenca Berta Castells (València), que aspirava al seu dissetè títol i s’ha hagut de conformar amb la segona plaça, amb 64,75 m.

El campionat d’Espanya s’ha disputat en quatre seus a Madrid i rodalies per evitar aglomeracions a causa de la Covid-19. També hi hagut protagonisme català en la final de 100 m, disputada a Getafe, en què Jael Bestué (Barça), amb la seva millor marca de l’any (11.61), i Estela García (Nike), amb 11.80, s’han classificat en segona i tercera posició respectivament, per darrera de la castellana Paula Sevilla, campiona amb 11.52. La maresmenca Ona Rossell (Cornellà) ha completat el bon paper de les catalanes, amb el quart lloc i la seva millor marca personal (11.91). El jove Arnau Monné (Barça) ha ocupat el tercer lloc en l’accidentada final de l’hectòmetre masculí, amb el mateix temps que el segon classificat (10.52), Sergio Juárez (Playas de Castelló). El títol ha estat per Pablo Montalvo (Marathon), amb 10.40. La final s’ha hagut de disputar dues vegades. En la primera temptativa, els trets d’anul·lació de la cursa s’han executat amb molt de retard, quan la majoria d’atletes ja havien recorregut els 100 metres corresponents. En la segona temptativa, mitja hora més tard, ha estat desqualificat per sortida nul·la el gran favorit, Sergio López i que havia estat el més ràpid en la sèrie anul·lada.

A l’Estadi Vallehermoso, per part de la delegació catalana, també ha pujat al podi Ibrahim Ezzaydouni (Barça), tercer en els 3.000 m obstacles amb 8:32.10. El canetenc ha fet la selecció definitiva a quatre voltes del final, però en els últims 400 metres no ha pogut respondre a l’atac de Dani Arce i Fernando Carro, que s’ha emportat el títol a l’esprint. Ibrahim Chakir (8:38.14) i Abderrahim Ougra (8:40.13) han ocupat el cinquè i el sisè lloc, respectivament.

Esther Guerrero, endavant

Una de les atraccions de la jornada era veure com la banyolina Esther Guerrero (New Balance) superava les semifinals de 800 m i 1.500 m en el seu repte de fer el doblet. I ho ha fet amb molt bona nota. Acostumada a tibar del grup des de les posicions capdavanteres, Guerrero s’ha limitat aquest cop a segellar l’accés a la final desgastant-se el mínim possible. En tot cas, s’ha classificat per a les dues finals amb suficiència, segona en els 800 m amb 2:10.92, i mitja hora després ha estat tercera en els 1.500 m, amb 4:29.22. També seran a la final de 800 m Victòria Sauleda i Irene Bonafonte.

Amb més o menys suficiència, també s’han guanyat l’accés a la final Javier Delgado, Aleix Porras, Oriol Piqueras i Sara Gallego (400 m tanques), Bernat Erta i Carmen Sánchez (400 m), Xènia Benach, Àfrica Radsma, Alba Manzano i Aitana Radsma (100 m tanques), i Jaël Bestué i Anna Obradors (200 m).

En la sessió matinal a Alcobendas, havia arribat la primera medalla per a la delegació catalana, a càrrec de Xesc Tresens (Barça), que ha obtingut la plata en alçada després d’elevar el seu llistó personal fins a 2,19 m. En aquest mateix escenari, Ramon Adalia (AA Catalunya) ha pujat al tercer graó del podi en triple salt, també amb marca personal (16,33 m).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)