Handbol

El bombo de Colònia i un novembre que fa pujada

Handbol. El Barça coneixerà avui el seu rival en les semifinals de la final a quatre de la Champions i enceta una fase del calendari carregada de partits, entre Asobal i competició europea

La temporada transita a batzegades. A mitjan octubre, el Barça va haver de fer deu dies de quarantena per casos positius de Covid-19 dins la plantilla. Amb la tornada a l’activitat, va haver de jugar tres partits en tres dies per recuperar part del terreny perdut abans de tornar a parar pels compromisos de les seleccions. El tècnic, Xavi Pascual, recuperarà avui tots els jugadors internacionals disponibles –té les baixes de Mortensen, per lesió, i de Makuc, confinat a Eslovènia amb coronavirus– per reprendre la lliga Asobal contra el Villa de Aranda (18 h) i afrontar un últim tram de l’any que comença a fer pujada, amb la final a quatre de la lliga de campions en l’horitzó. Precisament, avui se sorteja a Viena (12 h) l’emparellament de les semifinals de Colònia, en què l’equip blaugrana serà en el bombo, al costat del París Saint-Germain, el Veszprém i el Kiel.

El PSG, en hores baixes

Des de principi de curs, la plantilla del Barça té marcada en vermell la cita del 28 i 29 de desembre al Lanxess Arena de Colònia. Si la pandèmia no ho impedeix, abans de Cap d’Any s’ha de resoldre el guanyador de la lliga de campions corresponent al curs passat. Entre els quatre participants, dels dos equips que van ocupar les dues primeres posicions de la fase de grups abans que s’hagués d’aturar la competició per la Covid-19, el que a hores d’ara presenta millors números és el Barça, invicte en la nova Champions i en la lliga Asobal. En el pol oposat, hi ha el París Saint-Germain, que, si bé encapçala la lliga francesa, en la competició europea presenta un pobre bagatge de dos punts, amb una sola victòria i tres derrotes. L’equip de Raúl González, a més, té la baixa del seu principal referent, Nikola Karabatic, que fa un parell de setmanes es va trencar el lligament encreuat anterior del genoll dret i ha dit pràcticament adeu al que queda de temporada. Com el Barça, també presenta molt bons números el Veszprém de David Davis, líder en la SEHA i segon de grup, rere els blaugrana, en la competició europea, en què sols ha cedit un empat a la pista del Kiel (31-31). El conjunt alemany comanda la Bundesliga, empatat a punts amb el Rhein-Neckar i el Flensburg, i en la Champions és quart de grup, ja que, a més de signar taules amb el Veszprém, va encaixar una contundent derrota contra el Nantes (27-35), tot just a l’inici de curs.

Dos partits contra el Kiel

Pel cap baix, el Barça haurà d’afrontar onze partits abans de la final a quatre de Colònia, sis durant aquest novembre i cinc al desembre. El calendari anirà atapeït especialment aquest mes, amb dos partits per setmana. En aquest període, destaca el doble enfrontament contra el Kiel, el dia 19 a l’Sparkassen-Arena, i el 26 al Palau Blaugrana. Uns partits que encara cobrarien més interès, si és que és possible, si el conjunt de Filip Jícha quedés emparellat amb el de Xavi Pascual a Colònia. El Barça acabaria el mes (el dissabte 28) amb el derbi català de l’Asobal contra el Granollers. De la primera quinzena de desembre, destaquen els partits de Champions a Aalborg (dimecres 2) i contra el Veszprém al Palau (dijous 10). De fet, el Barça encara té dos partits pendents que es van ajornar quan va complir la quarantena, el de la competició europea a la pista del Veszprém i el de la lliga Asobal contra el Bidasoa Irun a l’Artaleku. En tot cas, s’estalviarà la copa Asobal, que s’havia de jugar a Santander el 19 i 20 de desembre i que finalment es va suspendre a causa de l’evolució de la pandèmia.

Novembre
Barça-Villa de Aranda avui
Puente Genil-Barça 14/11
Kiel-Barça 19/11
Barça-Conca 21/11
Barça-Conca 26/11
Granollers-Barça 28/11
Desembre
Aalborg-Barça 2/12
Barça-Ademar 5/12
Barça-Veszprém 10/12
Cangas-Barça 12/12
Barça-Osca 16/12
(El Barça té pendent de jugar el partit contra el Bidasoa, en l’Asobal, i el de Veszprém, en la Champions)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)