Handbol

Núvols sobre Colònia

Handbol. El Veszprém i el Kiel, dos dels equips de la final a quatre de la Champions, tenen positius per Covid-19 a menys de vint dies de la cita

El compte enrere de la final a quatre de la Champions del curs passat, el 28 i 29 de desembre a Colònia, s’ha ennuvolat aquesta setmana amb els casos positius de Covid-19 de dos dels equips participants, el Veszprém i el Kiel. Més enllà del nombre d’afectats de cada plantilla, s’haurà de veure fins a quin punt condiciona la seva preparació si la resta de l’equip es veu obligat a complir la quarantena domiciliària. Res que no fos previsible en aquesta temporada tan particular. Fins ara, els dos grups de la lliga de campions havien anat avançant a empentes i rodolons, però aquesta setmana el nombre d’ajornaments per la pandèmia ha estat considerable i dels vuit partits programats inicialment en la jornada 10 només se’n podran disputar tres. De fet, cap dels quatre equips classificats per a la final a quatre podrà jugar i, si no es programa algun partit ajornat entremig, la pròxima cita en la competició europea ja serà la del Lanxess Arena de Colònia. Així, a més del Barça-Veszprém i el Kiel-Aalborg, posposats pels positius en l’equip hongarès i en el germànic, també s’ha ajornat el Vardar-PSG, en aquest cas per casos de Covid-19 en el conjunt de Macedònia del Nord.

L’onada a Alemanya

Més enllà de la situació particular de cada equip, la segona onada de la pandèmia a Alemanya també està dibuixant un repunt i en les últimes 24 hores s’han de lamentar 590 morts, cent més que el seu màxim anterior, segons informa l’Institut Robert Koch (RKI), centre epidemiològic de referència. El centre ha comunicat 20.815 nous contagis per coronavirus, 3.000 més que dimecres de la setmana passada. Davant les dificultats per frenar la propagació del coronavirus, diversos estats federats han començat a posar en marxa noves restriccions per sobre de les acordades. A hores d’ara, no sembla que la final a quatre corri perill, però és evident que a porta tancada i sense el color de les aficions l’espectacle esportiu no tindrà res a veure amb les festives deu edicions anteriors.

Lesionats

Les aturades i arrencades de la competició, amb la impossibilitat de fer els entrenaments adequats, o l’acumulació de partits durant algunes setmanes, també han provocat algunes lesions de llarga durada en la majoria d’equips protagonistes de la final a quatre de Colònia. En aquest sentit, les lesions més greus han estat les de Casper Mortensen (Barça), al menisc, i Nikola Karabatic (PSG) i Rasmus Lauge (Veszprém), als lligaments encreuats anteriors del genoll. Tots tres ja han passat o han de passar per la sala d’operacions i estaran alguns mesos fora de competició. Una conseqüència més que, amb pandèmia o no, afecta la majoria de grans clubs cada temporada per un calendari atapeït de competicions. Només dues setmanes després de la final a quatre europea, el 13 de gener, alçarà el teló el mundial de seleccions a Egipte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)