Handbol

Test de màxima exigència a Kiel

Handbol. El Barça, sense Petrus, lesionat, posarà a prova el lideratge de la Champions contra el mur alemany

Els duels entre el Kiel i el Barça, dos gegants de l’handbol europeu, son sempre una cita amb molts al·licients, també en temps de pandèmia. Sense públic, el Wunderino Arena (l’antic Sparkassen) no serà l’Infern del Nord d’altres ocasions, però l’equip germànic, liderat per l’exblaugrana Fílip Jicha a la banqueta i el noruec Sander Sagosen a la pista, presenta bons arguments per tornar a regnar a Europa, una fita que no assoleix des del ja llunyà 2012. De moment, com el Barça, és un dels quatre equips classificats per a la final a quatre pendent del curs passat, que es disputarà el 28 i el 29 de desembre a Colònia. En el curs en vigor, el Barça, amb un full de resultats immaculat –cinc victòries en cinc partits–, vol recuperar el lideratge de grup (ahir el Vezprem va guanyar l’Aalborg) contra un Kiel que no vol deixar escapar més punts de la seva pista, després d’haver perdut clarament contra el Nantes (27-35), tot just a l’inici de temporada, i d’haver cedit un empat contra el Veszprém (31-31).

Tornen els capitans

Més enllà de la classificació, l’equip de Xavi Pascual intentarà imposar el seu estil de joc: “El que hem de fer és portar el partit al que ens interessa, al nostre model de joc i intentar marcar un ritme alt i estar bé en defensa per poder córrer en atac. Ells ens coneixen perfectament, sabem el que ens faran, però ells també saben el que nosaltres podem fer-los; aquí no hi ha secrets ni sorpreses.” Per intentar marcar la pauta, Pascual tindrà una baixa de consideració, el brasiler Thiagus Petrus, tot un baluard en defensa. Petrus s’ha quedat a Barcelona per una lesió a la musculatura intercostal i s’afegeix a la baixa de llarga durada de Mortensen. Per contra, tornen a la convocatòria la tripleta de capitans Entrerríos, Sorhaindo i Gonzalo, absents a Puente Genil. S’han quedat fora per decisió tècnica Mamadou Diocou i Domen Makuc, que ja és a Barcelona després d’haver complert la quarantena per Covid-19 a Eslovènia. Pascual ha marxat a Kiel amb disset jugadors, l’exporter bordilenc Jordi González inclòs, i abans del partit n’haurà de descartar un.

Les visites del Barça a pistes germàniques són tradicionalment territori hostil, sobretot a Kiel, on els blaugrana només han pogut cantar victòria dues vegades en dotze partits. “Jugar a Alemanya sempre és complicat i en aquesta ocasió, a més, per la pròpia dificultat d’un rival com el Kiel. En aquests moments és un equip que està en una gran forma, molt fort físicament i té jugadors de gran qualitat en totes les posicions. Ha format una plantilla per intentar guanyar-ho tot aquest curs”, sentencia Pascual. Si el Barça és el líder destacat de la Champions en l’aspecte ofensiu, amb una mitjana de 38,8 gols per partit, el Kiel, amb Landin ja recuperat d’una lesió al peroné a la porteria, disposa d’una de les millors defenses, amb una mitjana de 26,8 gols encaixats. El líder en atac, però, és Sagosen, que contra el Veszprém va anotar fins a nou gols.

ELS PROTAGONISTES

El que hem de fer és portar el partit al que ens interessa, al nostre model de joc i intentar marcar un ritme alt i estar bé en defensa per poder córrer en atac
Xavi Pascual
entrenador del barça
El Kiel en aquests moments és un equip que està en una gran forma, molt fort físicament i té jugadors de gran qualitat en totes les posicions. Ha format una plantilla per intentar guanyar-ho tot aquesta temporada
Xavi Pascual
entrenador del barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)