Futbol sala

Les finals són per guanyar-les

Futbol sala. Dos gols d’Esquerdinha condueixen el Barça a la setena copa del Rei, les tres últimes guanyades contra el Jaén, i tanca la carpeta pendent del curs passat amb quatre títols

Barça 2 Jaén 1

BARÇA:Dídac, Sergio Lozano, Aicardo, Adolfo, Ferrão –cinc inicial–; Dyego, Marcenio, Coelho, Ximbinha, Daniel i Esquerdinha.JAÉN FS:Marcão, Attos, Mauricio, Felipe Mancha, Brandi –cinc inicial–; Bingyoba, Piqueras, José Mario, Carlitos, Mithyué, Campoy, Antonio i Míchel.GOLS:0-1 (14’) Brandi. 1-1 (14’) Esquerdinha. 2-1 (28’) Esquerdinha.

El Barça allarga el seu idil·li amb la copa del Rei i al Martín Carpena de Màlaga va segellar el seu setè títol en deu edicions. L’equip blaugrana compleix fil per randa en aquesta competició la màxima que les finals són per guanyar-les. Set cops ha estat finalista i set cops s’ha endut el trofeu de campió, les tres últimes amb el Jaén com a víctima. Ahir l’ajustat 2-1 va ser escàs pels mèrits del Barça, que es va mostrar superior al seu rival, especialment en la segona meitat. Esquerdinha, escollit el jugador més valuós, va ser el protagonista de la final amb dos gols que tanquen la carpeta pendent de la temporada passada, que a causa de la pandèmia s’ha allargat durant gairebé un any i mig. Amb aquesta victòria, l’equip d’Andreu Plaza segella el curs amb quatre títols de sis possibles. Va guanyar la UEFA Futsal Champions League al Palau Blaugrana, la copa d’Espanya i la supercopa, i se li va escapar la copa Catalunya i la lliga, en què va ser eliminat en els quarts de final del play-off exprés.

La final de copa va començar amb un ensurt per al Barça. Mithyué va estavellar un xut al travesser després d’una pèrdua de pilota de Ximbinha. La resposta dels blaugrana va arribar amb una canonada d’Esquerdinha que va fer tremolar el travesser del conjunt andalús. Tot un avís del que vindria després. El conjunt d’Andreu Plaza va fer un pas endavant i Marcão va haver de posar un braç salvador per evitar el gol de Ferrão. Adolfo, Dyego i Arsenio també van tenir oportunitats per marcar, però va ser el Jaén qui va veure porteria primer. Una assistència llarga de Marcão va ser ben controlada per Alan Brandi, que es va desfer del marcatge de Coelho per superar Dídac amb un xut tou per sota les cames (14’). El Jaén amb prou feines va poder celebrar el gol perquè quinze segons després Esquerdinha va sorprendre el porter brasiler per baix i va tornar a restablir l’equilibri amb què s’arribaria al descans.

La posada en escena del Barça després de la represa va ser espectacular. Al cap de vint segons, Marcão va aturar amb la cara una canonada de Sergio Lozano. El porter brasiler va quedar mig estabornit, però es va haver d’activar d’immediat perquè el mateix capità blaugrana i Ferrão van tornar a posar setge a la seva porteria. El Jaén va sortir viu d’aquest primer envit, però Esquerdinha (28’) va tornar a aparèixer per empalmar una volea en un servei de córner d’Arsenio per encarrilar la final. L’equip blaugrana va poder sentenciar amb un gol de Ferrão que va ser anul·lat per una falta prèvia. Adolfo va perdonar tot sol davant el porter després d’una cavalcada al contraatac. En tot cas, el Barça es va mantenir ferm tot i algunes decisions arbitrals més que polèmiques i va respondre al porter jugador del Jaén per cantar victòria per setena vegada i erigir-se més que mai en el rei de copes.

ELS PROTAGONISTES

La dinàmica de l’equip és bona i estem en alça. Encara que avui hi hagi hagut pocs gols, crec que el domini del joc ha estat absolut
Andreu Plaza
entrenador del barça
El Jaén ha competit bé, però nosaltres potser hem fet el partit més complet de la temporada
Andre Plaza
entrenador del barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)