Handbol

Inflant la bombolla

El Barça imposa el seu estil de joc i els galons per superar el PSG amb autoritat i avui lluitarà contra el Kiel per la seva desena copa d’Europa, la tercera a Colònia

Barça 37 PSG 32

BARÇA:Gonzalo; Ariño (1), Aleix (2 p.), Petrus, Mem (8), Pálmarsson (6), Fàbregas (5) –set inicial–; Möller (p.), Entrerríos, Sorhaindo (1), Janc (5), N’Guessan (4), Cindric (4, 1 p.), À. Pascual, Makuc i Frade.PARÍS SAINT-GERMAIN:Gerard; Kristopans (4), Solé (3), Remili (5), L. Karabatic (2), M. Hansen (7, 5 p.), Nahi (9) –set inicial–; Genty (p.), Keita, Kounkoud, Grebille, Syprzak (1), Viran i Prandi (1).PARCIALS:3-4, 6-8, 8-9, 12-11, 16-12, 18-14; 19-16, 24-21, 27-24, 31-25, 34-29 i 37-32.ÀRBITRES:Kurtagic i Wetterwik. Exclusions: Petrus (20’), Frade (39) i Entrerríos (41’), per part del Barça; i L. Karabatic (22’) i Remili (47’), per part del PSG.

Kiel 36 Veszprém 35

THW KIEL:N. Landin; Ehrig, Duvnjak (4), Sagosen (5), Reinkind, Sunnefeldt, Weinhold (3), Wiencek (2), Ekberg (7), Benítez, Quenstedt (p.), Wäger, Dahmke (3), Zarabek (3), Voigt i Pekeler (8).TELEKOM VESZPRÉM:Corrales; Manaskov (2), Fathy (5), Moraes (1), Tönnesen, Cupara (p.), Nilsson (2), Markussen, Marguc (7), Blagotinsek, Shishkarev, Nenadic (2), Mahe (4), Maqueda (1), Lekai (4) i Borozan (7).PARCIALS:18-13 i 29-29. Pròrroga: 36-35.ÀRBITRES:Marín i García Serradilla. Vermella directa a Wiencek (63’) i a Nenadic (70’). Exclusions: Sagosen (2), Pekeler, Duvnjak, Weinhold i Dahmke, per part del Kiel; i Blagotinsek (2), Nilsson, Maqued i Moraes, del Veszpém.

El Barça va deixar el seu segell en la primera semifinal de la lliga de campions contra el París Saint-Germain i avui (20.30 h per Esport 3) estarà en disposició de lluitar per la seva desena copa de la màxima competició europea en la final contra el Kiel. L’equip blaugrana va exhibir el nivell de joc que ha enlluernat Europa en les dues últimes temporades. La solidesa defensiva, l’aportació de Kevin Möller sota els pals, les sortides al contraatac, l’energia i la determinació de Dika Mem, autor de 8 gols, i la clarividència i la fluïdesa dels seus companys de la primera línia van deixar sense arguments el poderós conjunt de Raúl González. El Barça ja ha enllaçat 22 victòries en la competició europea, i avui a la majestuosa bombolla del Lanxess Arena pugnarà per la 23a per arrodonir el títol pendent del curs passat. El rival serà el Kiel, un vell conegut.

Sense canvis en la transició i una altíssima efectivitat en llançaments de 9 metres, el PSG va colpejar primer (4-7). La millor notícia per als blaugrana era l’aportació d’Aron Pálmarsson, que va sortir d’entrada per esvair dubtes sobre l’estat del seu tendó rotular. El campió francès, en canvi, es va presentar en la semifinal amb les baixes d’última hora de Luc Steins i de Henrik Toft Hansen, per la Covid-19, i va fer una convocatòria d’únicament catorze jugadors. Passada l’embranzida parisenca dels primers deu minuts, el Barça va fer un pas endavant en defensa, Xavi Pascual va fer entrar Kevin Möller a la porteria en substitució de Gonzalo Pérez de Vargas i amb un Dika Mem desencadenat –sis gols en la primera meitat– va capgirar la situació amb un primer parcial de 3-0 (11-10). Raúl González va demanar temps mort per ordenar atacs amb set jugadors, però el conjunt blaugrana ja havia posat la directa. El Barça, amb grans aturades del gegant danès, va ser capaç de mantenir la porteria a zero durant gairebé 7 minuts i amb un parcial de 8-1 va aconseguir una màxima renda de 5 gols (16-11). El PSG insistia amb els atacs de set jugadors i en el tram final va plantejar una defensa 5-1, però el Barça va arribar al descans dominant 18-14.

Dos penals aturats per Vincent Gerard a Aleix Gómez just després de la represa deixaven clar que el PSG encara tenia coses a dir en aquesta semifinal. Però un contraatac de Ludovic Fàbregas i un gol de Möller a porteria buida tornaven a ampliar la renda fins als 6 gols (23-17). Les exclusions de Luis Frade i Raúl Entrerríos donaven aire al PSG, però el Barça no deixava que el seu rival s’apropés a més de 3 gols. L’equip blaugrana responia a cada embranzida del conjunt que ahir vestia de blanc. Dylan Nahi, màxim golejador amb nou dianes, era una fletxa per l’extrem esquerre. El Barça replicava amb el joc col·lectiu. N’Guessan, Pálmarsson, Fàbregas i Janc neutralitzaven totes les embranzides dels francesos, molt al límit de les seves possibilitats i que de mica en mica es van anar quedant sense arguments. Un gol d’Ariño a porteria buida feia pujar l’avantatge als 7 gols (33-26), que deixaven l’accés a la final pràcticament encarrilat encara amb 9 minuts de joc. El Barça va poder arribar al tram final amb tranquil·litat i Pascual ho va aprofitar per donar minuts de joc a tots els components de la plantilla.

El Kiel, a la pròrroga

La segona semifinal, dirigida pels àrbitres catalans Andreu Marín i Nacho Serradilla, va ser una muntanya russa. El Kiel es va emportar el premi gros en un partit que va tenir diferents alternatives i que es va haver de resoldre en el temps addicional. El conjunt germànic va imposar la seva fortalesa defensiva en un primer temps (18-13) en què l’equip del vallesà David Davis va ser irrecognoscible. Després de la represa, impulsat per les aturades de Rodrigo Corrales, va reaccionar, però no saber rematar la feina quan ho tenia tot a favor (24-28). En el temps addicional, Pekeler i Ekberg van acabar marcant les diferències.

DESTACAT

Aron Pálmarsson va jugar i va aportar gols i clarividència a la primera línia
A partir del minut 15-20 hem afegit un punt de velocitat al nostre joc, i aquí ha estat la clau de la nostra victòria contra el PSG
Xavi Pascual
entrenador del barça

LES DADES

8
gols
va anotar Dika Mem i, com és habitual, va excel·lir tant en defensa com en atac
12
aturades
va fer Kevin Möller, en la línia de les seves últimes actuacions en la lliga de campions
Estic molt content perquè serà la meva primera final de la lliga de campions, i no tothom pot jugar-les
Dika Mem
lateral del barça
Hem perdut massa pilotes. El Barça s’ha avançat amb tres o quatre gols a la primera meitat, i aquí ha estat la clau
Raúl González
entrenador del psg
Penso que ha estat un partit molt maco per a l’espectador. Hem marcat la diferència en defensa i al contraatac
Blaz Janc
extrem del barça
El Barça ha estat millor avui. Ha jugat a molt bon nivell. Se’ns ha avançat i ja no hem estat capaços de remuntar
Viran Morros
defensor del psg
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)