Més esport

El president del comitè organitzador dels Jocs ha decidit presentar la dimissió

Els mitjans japonesos diuen que Yoshiro Mori ho farà per la polèmica dels seus comentaris sexistes

El president del comitè organitzador dels Jocs Olímpics de Tòquio, Yoshiro Mori, ha decidit presentar la seva dimissió per la polèmica generada pels seus comentaris sexistes, segons han avançat als mitjans japonesos. La decisió encara no és oficial, però Mori ja ho ha comunicat als seus col·laboradors més propers.

Yoshiro Mori, de 83 anys, va dir durant una reunió del Comitè Olímpic Japonès que tractava la possibilitat d’ampliar el nombre de dones membres del 20 al 40 per cent, que un inconvenient seria que parlem massa i s’els hi hauria de posar una limitació de temps en les seves intervencions. “Vaig sentir dir a algú que si augmentem el nombre de dones a la junta haurem de regular el torn de paraula d’alguna manera perquè si no no acabarem mai” va dir Mori.

Hi van haver un munt de protestes dins i fora del Japó, i el mateix Comitè Olímpic Internacional (COI) va dir en un comunicat que els comentaris eren: “absolutament inapropiats” i que estaven “en contradicció amb la política de l’organisme”. També hi va haver un allau de renuncies dels voluntaris dels Jocs. L’endemà mateix Yoshiro Mori va demanar disculpes publicament, però la pressió ha continuat.

Demà hi ha una reunió del comitè organitzador per tractar de la polèmica generada per aquests comentaris sexistes i s’espera que es faci efectiva la seva renuncia. El principal candidat a ocupar el seu càrrec és Saburo Kawabuchi, de 84 anys, exseleccionador nacional de futbol del Japó i que actualment és conseller del comitè organitzador i responsable de la Vila Olímpica de Tòquio. També va format part de la selecció japonesa de futbol en els Jocs de Tòquio del 1964.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)